Ziua Culturii Române, celebrată pe 20 ianuarie, la Ateneul Român

Ziua Culturii Române, sărbătorită anual la data de 15 ianuarie, va fi marcată la Ateneul Român din Bucureşti în 20 ianuarie, începând cu ora 11.00, prin concertul "Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica". Evenimentul, organizat de Filarmonica "George Enescu", celebrează, totodată, împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.
Ateneul Român, sediul Filarmonicii "George Enescu" (WIKIPEDIA.ORG)
Ioana Statescu
09.01.2013

Ziua Culturii Române, sărbătorită anual la data de 15 ianuarie, va fi marcată la Ateneul Român din Bucureşti în 20 ianuarie, începând cu ora 11.00, prin concertul "Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica". Evenimentul, organizat de Filarmonica "George Enescu", celebrează, totodată, împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, informează rtv.net.

Concertul propune o călătorie în lumea fascinantă a ritmurilor şi sonorităţilor unei mari familii de instrumente muzicale, cea a instrumentelor de percuţie, prilejuind întâlnirea cu câţiva dintre cei mai buni percuţionişti români, cadre didactice şi studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Interpreţii Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Dan, Alexandru Stroe vor oferi publicului lucrări de Johann Sebastian Bach, S.Fink, Ney Rosauro, David Friedman, Steve Reich, şi Terry Riley.

"Clasic e Fantastic” este cel mai amplu proiect educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Proiectul este o premieră în România, însă în alte oraşe din lume, precum Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta sau New York, marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaţionale asemănătoare.

Peste 10.000 de copii şi tineri sunt aşteptaţi în Sala Mare a Ateneului Român, pentru cea de-a treia stagiune a acestui proiect (2012 - 2013), obiectivul fiind acela de a facilita astfel accesul acestora la educaţia muzicală clasică.

Biletele pentru concertul din 20 ianuarie se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, începând de miercuri, preţul unui bilet fiind de 15 lei. Concertul nu este recomandat copiilor sub şapte ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor