Ziua 44. "Tun cu apă sau cu foc, nu mişcăm din loc!" Revoluţia "bunului simţ" continuă

Ignoraţi de politicienii la putere, ba chiar jigniţi şi ameninţaţi de unii dintre ei, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei, convinşi că, fără acţiuni precum cele ale lor, OGU 13 n-ar fi fost abrogată, Şerban Nicolae n-ar face paşi înapoi iar statul de drept ar fi în pericol.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La fel ca în fiecare seară, la ora 21:00, protestatarii #rezist şi-au aprins luminile telefoanelor mobile şi au cântat imnul al României.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În jurul orei 20.30, în Piaţa Victoriei se află în jur 100 de oameni care protestează, acompaniaţi de ritmul unei tobe şi, din când şi când, de vuietul vuvuzelelor, menit să le reamintească guvernanţilor că Piaţa e cu ochii pe ei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Se comportă în continuare ca un regim totalitar! Faptul că au majoritate sub nicio formă nu le dă dreptul să facă tot ceea ce doresc. Nu au dreptul să încalce legea. Încercarea pe care o fac în momentul acesta de a decapita Justiţia este cel mai grav lucru care se putea întâmpla în România zilelor noastre. Eu voi fi aici cât va fi nevoie!

Nu pot accepta acest joc pe care îl fac! În ce ţară suntem noi cu asemenea oameni ca Şerban Nicolae, Ciuhodaru? Eu vă întreb, oamenii ăştia înainte de a intra în Parlament citesc Constituţia? Sunt cu analizele la zi? Oamenii ăştia sunt normali la cap? Iar dl. Rădulescu e bomboana pe coliva PSD-ului.

Mi se pare incredibil să spună că vine cu arma şi trage în noi... omul ăsta judecă normal? Ştiţi ce a spus astăzi? Că regretă că la Revoluţie ei nu au pus mâna pe ţară şi i-au lăsat-o lui Iliescu? Înţelegeţi? Regretă că nu a pus mâna pe ţară... Pentru el ţara este o proprietate, înţelegeţi cu ce oameni avem de-a face, ce oameni sunt în Parlamentul României?", declară un protestatar revoltat de ceea ce fac politicienii la putere.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Cât despre faptul că astăzi Liviu Dragnea a criticat declaraţiile lui Rădulescu, oamenii afirmă că nu mai cred o iotă din ce zice liderul PSD.

"Liviu Dragnea minte, a dovedit-o de nenumărate ori. Nu îmi pasă ce zice omul ăla, demnitar cu funcţie înaltă mincinos, trebuie să dispară", spune un tânăr.

Şi dacă tot s-a ajuns la capitolul Dragnea, acesta a făcut - spune unul dintre manifestanţi - cel mai mare deserviciu partidului din care face parte: i-a arătat adevărata natură.

"A tras vălul de pe faţa PSD", opinează un domn care ne povesteşte cum colegii fiicei lui - oameni tineri, din generaţia sub 30 de ani - au votat in corpore cu PSD-ul. "După OUG 13 " i-am văzut aliniaţi aici în Piaţă, se bucură omul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Printre protestatari au fost şi în această seară inclusiv oameni în vârstă pe care mărirea pensiilor nu i-a transformat în susţinători PSD, ba dimpotrivă:

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"De când au luat puterea, una spun în campanie, şi alta în realitate... Vor să dea legi să îi apere pe ei, să lucreze numai la ce îi taie capul, să ne cheltuie banii din impozite şi taxe, să ni-i mănânce fără să dea socoteală, dacă ar putea şi pe ăia europeni să-i mănânce! Banii îi mănâncă, da eu nu am văzut să fi terminat vreo magistrală (autostradă)", spune un domn în vârstă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

Pentru a 44-a seară consecutiv, protestatarii revin în Piaţa Victoriei, devenită epicentru al luptei paşnice pentru reinstaurarea statului de drept şi pentru curăţarea scenei politice de plaga corupţiei.

Declanşat de adoptarea OUG 13 - act normativ prin care Guvernul Grindeanu a încercat mutilarea Codului Penal în favoarea corupţilor - maratonul protestelor nu s-a mai oprit din noaptea de 31 ianuarie. Cei ce revin zi de zi şi seară de seară în Piaţa Victoriei - spre exasperarea unor politicieni precum Cătălin Rădulescu - cer demisia celor responsabili de adoptarea scandaloasei ordonanţe 13 - Grindeanu şi miniştrii săi, Dragnea şi Tăriceanu - şi dispariţia penalilor din demnităţile publice.

De-a lungul celor 44 de zile de protest, nemulţumirea oamenilor a fost alimentată atât de numeroasele declaraţii jignitoare ale politicienilor - de la multinaţionalele care manipulează, Soros care plăteşte şi până la mitraliera lui Rădulescu - cât, mai ales, de nesfârşitele tentative ale politicienilor de a graţia corupţi, modifica Codurile Penale etc. Nici decizia prin care CCR a hotărât că prin anchetarea OUG 13 a perturbat activitatea Guvernului nu a fost de natură să calmeze spiritele, ba dimpotrivă.

În consecinţă, oamenii revin seară de seară la Guvern, #rezist devenind o stare de spirit, un sacrificiu necesar până ce partidele aflate la putere vor face cu adevărat o schimbare, spun protestatarii.

"Avem serviciu, eu am serviciu, vin după serviciu aici, am familie. Sacrific din timpul meu liber, nu îmi face nicio plăcere, dar e nevoie şi o să vin în continuare. Trebuie să stăm în Piaţă, stăm în Piaţă, e o stare de spirit, mai mult decât prezenţă fizică, e o luptă de durată, fără doar şi poate!", spunea acum două zile un protestatar care rezista în ploaia rece, comentând declaraţiile lui Cătălin Rădulescu.

Credit foto: Mihuţ Savu