Tăriceanu îi scoate pe români din case. Protest pe roţi la Parlament

De 43 de zile, în Piaţa Victoriei se protestează non-stop împotriva atacurilor politicienilor la putere contra Justiţiei şi statului de drept. Astăzi, cetăţenii sunt chemaţi la Parlament, la un protest "pe roţi", declanşat de o iniţiativă controversată a şefului Senatului.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pe Facebook se anunţă un nou protest la Parlament, marţi, 14 martie, zi în care comisia Juridică din Senat condusă de Şerban Nicolae va dezbate proiectul iniţiat de C.P. Tăriceanu care-i exclude pe preşedinte şi pe ministrul de Justiţie din procedura numirii şefilor de Parchete şi ai Curţii Supreme. Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, Senatul fiind Cameră decizională.

Semnalul de adunare este dat pentru ora 13.00, în Piaţa Constituţiei, de unde protestatarii pe roţi vor face turul Parlamentului.

"- Mâine, 14 martie, ora 13:00, ne strângem cu maşinile, motociclete, biciclete în Piaţa Constituţiei.
- La 13:30 plecăm într-un marş de 30 de minute în jurul casei poporului.
- Mergem în coloană, cu 10 km pe oră, claxonând.
- Pe partea dreaptă a maşinii, afişăm un mesaj, un banner care să fie vizibil de restul participanţilor la trafic care merg pe restul benzilor de circulaţie.

Aşa, reuşim să ne facem vocea auzită de către parlamentari şi senatori care propun legi fără să le aducă în discuţie publică", scriu organizatorii evenimentului.

Organizatorii mai afirmă că doresc să facă „un gest de nesupunere civică”, dând exemplu manifestaţiile asemănătoare din Cluj şi Arad, unde mai mulţi şoferi au blocat traficul, luna trecută, mergând pe şosea cu 10 kilometri pe oră, claxonând şi având lipite pe maşini afişe cu mesajele „#Rezist”, „Nu corupţiei”, „Jos penalii!” sau „Corupţia ucide. Susţinem proclamaţia România 2017”.