Nicuşor Dan: Este timpul ca PSD să-l excludă din partid pe Cătălin Rădulescu

Liviu Dragnea a criticat şocantele declaraţii ale colegului său de partid, "deputatul cu mitraliera." Insuficient, crede însă Nicuşor Dan, în opinia căruia dacă PSD nu-l exclude pe Rădulescu din partid, devine complice.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul Uniuni Salvaţi România, Nicuşor Dan, cere PSD să acţioneze şi să îl excludă din partid pe Cătălin Rădulescu, deputatul care se laudă că are o mitralieră păstrată de la Revoluţie şi că ar trage cu ea oriunde (inclusiv în Piaţa Victoriei) dacă îi vine o nebunie.

"Nu mă aştept ca deputatul Cătălin Rădulescu să aibă onoarea să demisioneze din Parlament, instituţie a cărei reputaţie a batjocorit-o. Cetăţenii şi-au făcut datoria şi au sesizat instituţiile statului, instituţiile au deschis dosare penale pe numele lui, chiar şi lideri ai PSD s-au delimitat public de instigările la violenţă şi ameninţările acestuia. Este timpul ca PSD să acţioneze şi să-l excludă din partid, altfel devine complicele lui. Delimitările sunt insuficiente.", scrie, pe Facebook, Nicuşor Dan.

În opinia liderului USR, social democraţii sunt datori şi să explice public cum a ajuns Cătălin Rădulescu pe lista PSD, care sunt meritele lui excepţionale, altele decât cele pe care presa le-a făcut publice, respectiv condamnările şi plângerile colecţionate de acesta, împreună cu puştile AKM.

"Cătălin Rădulescu nu este vreun excentric, ci o persoană care s-a dovedit capabilă să încalce legea şi nomele comune de convieţuire într-o societate.", concluzionează liderul USR.

Reamintim că Rădulescu a declarat, într-un halucinant interviu acordat jurnaliştilor de la Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunuri cu apă şi că, în caz de nevoie, şi-ar folosi mitraliera AKM cu care a tras la Revoluţie unde şi cum a nimerit.

Două zile mai târziu, după ce protestatarii din Victoriei au reacţionat iar parchetul a deschis dosar in rem pe tema declaraţiilor deputatului, Liviu Dragnea a ieşit şi el la rampă să susţină că PSD nu este de acord cu comportamentul lui Cătălin Rădulescu.

"Am o părere mai mult decât proastă în legătură cu afirmaţiile dumnealui. Mie mi se par, dincolo de faptul că sunt neavenite, mi se par foarte periculoase. Sincer, eu nu am aceste competenţe, eu nu ştiu dacă mai poate avea dreptul să deţină acele arme. Un om nu se poate juca cu acele afirmaţii, ameninţând că le foloseşte şi în acelaşi timp să aibă dreptul de a purta, în mod legal, arme de foc", a declarat Dragnea, citat de News.ro.

Întrebat dacă are de gând să ia vreo măsură, liderul PSD a replicat: "O să discutăm în partid lucrul ăsta, pentru că nu iau decizii singur".