Ziua 260. "Am ajuns într-un stadiu în care statul ne este duşman. România, trezeşte-te!"

Am ajuns într-un stadiu în care statul, în loc să ne apere şi să ne protejeze, ne este duşman, acţionând în direcţia aservirii Justiţiei, a ruinării economiei şi a înăbuşirii idealurilor din cetăţeni. Este deci timpul ca românii să se trezească şi să oprească acest permanent jaf şi abuz, susţin protestatarii reveniţi lângă Guvern.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, pentru a 260-a seara consecutiv, în pofida amenzilor şi legitimărilor de care au avut parte în ultima perioadă. Căci, spun ei, lupta pentru Justiţie indepedentă, stat de drept - cu toate atributele lui - nu trebuie abandonată, în pofida încercărilor Puterii de a-i descuraja.

Lupta paşnică trebuie să continue căci românii au ajuns să trăiască vremuri în care statul - subvenţionat din contribuţiile lor - le este duşman, susţine o protestatară. Astfel, politicienii nu se rezumă la a se război cu Justiţia, încercând să o ţină sub bocanc, dar mai mult, au creat şi întreţinut un sistem menit să sădească lehamitea în cetăţeni, să-i facă să renunţe la idealuri.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Zilele acestea am fost obligată să mă gândesc destul de mult la abuzurile jandarmeriei. Concluzia la care am ajuns e că şi ei, ca şi noi, ştiu din start că vom contesta amenzile în instanţă. Deci nu aceasta este miza. Desigur, e vorba şi de intimidare, dar şi de altceva. Se încearcă activarea lehamitei în faţa hăţişului birocratic, iar mulţi cedează. Adică se folosesc exact de armele cu care au îngropat economia şi, în general, orice iniţiativă privată.

Am ajuns într-un stadiu în care statul, subvenţionat chiar din contribuţiile noastre, ne este duşman. Orice încerci să faci în România este greu, dacă nu imposibil. Funcţionarul public e un fel de Cerber care încearcă din toate puterile să te descurajeze în rezolvarea problemelor - probleme create tot de ei, în cele mai multe cazuri. S-a ajuns la un război al nervilor, în care puterea politică a scos la înaintare arma cea mai redutabilă a sistemului: birocraţia. Ceea ce nu înţelege aparatul administrativ este că determinarea noastră (protestăm de aproape 9 luni zilnic!) este pe măsura idealurilor pentru care luptăm - justiţie independentă, adică stat de drept, cu tot ce decurge de aici: meritocraţie, o ierarhie valorică normală, eradicarea corupţiei şi a derapajelor comportamentale.

Fireşte, lupta aceasta cere timp şi energie, dar ar fi păcat să irosim şansa de a-i bate cu armele lor. Între timp, sperăm ca, măcar acum, românii să iasă din resemnarea care ne-a adus în situaţia de a trăi o viaţă neverosimil de grea, fără cauze din exterior. Noi, ca popor, subvenţionăm o administraţie abuzivă, care ne mai şi sfidează. România, trezeşte-te din coşmarul birocratic în care te-ai cufundat! Depinde doar de noi să oprim jaful şi abuzurile", transmite protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, o altă protestatară transmite că ea şi colegii săi de protest vor rămâne în Piaţă pentru a cere dreptatea. Idealul ar fi, crede tânăra, că legea fundamentală a ţării să fie modificată, astfel încât niciun politician cu dosare penale să nu mai poată ocupa funcţii publice.

"Rămânem în Piaţa Victoriei să cerem dreptate! Dragnea trebuie să plece din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor de bunăvoie dacă are un gram de demnitate. Oricum va fi luat de DNA încătuşat pentru infracţiunile comise, este doar o chestiune de timp. Piaţa Victoriei cere modificarea Constituţiei, nici un politician cu dosare penale să nu mai ocupe vreodată o funcţie publică iar hoţii trebuie să meargă la puşcărie şi să li se confişte averile!", spune protestatara.