Ziua 255. "România, trezeşte-te, ridică-te de la calculator şi cere-ţi paşnic dreptul la libertate în stradă!"

Pentru ca România să nu mai fie o ţară din care oamenii fug, ca dintr-o zonă de război, o ţară unde în şcoli şi spitale se întâmplă tragedii, oamenii trebuie să iasă din inerţie, căci nu-ţi poţi construi un nou destin doar dând like-uri pe Facebook, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Amendaţi, legitimaţi şi intimidaţi aproape seară de seară de forţele de ordine, protestatarii au revenit, pentru a 255-a zi consecutiv în Piaţa Victoriei, lângă clădirea Guvernului unde-şi doresc instalaţi politicieni cinstiţi, patrioţi şi buni profesionişti.

Deloc dezarmaţi de amenzi, protestatarii se declară dispuşi să continue să apere Justiţia şi statul de drept oricât va fi nevoie şi lansează un nou apel la mobilizare către români. Pentru că, arată o protestatară, ţara nu se va schimba din faţa calculatorului, dând like-uri pe Facebook, ci ieşind în stradă, făcându-ţi auzită vocea şi, în genere, nelăsându-te călcat în picioare. Câtă vreme românii vor rămâne inerţi la abuzuri, la un program de guvernare dezastruos, să nu se aştepte la altceva decât batjocorire şi sfidare din partea celor aflaţi la putere, mai spune tânăra.

Protest
Protest (Epoch Times)

"În urma recentelor abuzuri ale Jandarmeriei faţă de protestatarii din Piaţa Victoriei, opinia publică a reacţionat arătându-se solidară cu noi, doar că... aproape exclusiv virtual. Desigur, sunt cei din diaspora, care văd foarte clar lucrurile, dar, de la distanţă, nu au ce face mai mult decât să protesteze acolo unde se găsesc şi să sesizeze forurile internaţionale.

Apropo de asta, cu ajutor şi la iniţiativa unor români din afara ţării, au fost sesizaţi mai mulţi europarlamentari din alte ţări membre UE în legătură cu poliţia politică pe care o face Jandarmeria. Dar, atâta vreme cât cei din ţară se limitează la a da like-uri şi la încurajări pe Facebook, situaţia României nu are cum să se schimbe... Forurile internaţionale pot sancţiona puterea din România (sancţiunile vor fi plătite tot de noi, din taxe, dacă îi mai sprijinim, nu vă faceţi iluzii), dar nu pot acţiona în locul nostru. Nu pot trece peste dorinţa poporului.

Iar poporul, la modul concret, este inert, deci sprijină puterea actuală. Cei care venim frecvent în Piaţă pentru a ne exprima dezacordul cu dezastruosul program de guvernare şi pentru a apăra Justiţia şi statul de drept, suntem în jur de 100 de persoane cu totul. Procentual... nesemnificativ. Mămăliga românească întârzie să explodeze, atâta timp cât există supapa mediului virtual, unde fiecare îşi manifestă frustrările...", spune protestatară, care revine seară de seară în Piaţă, în pofida amenzii primite de la jandarmi.

Protest
Protest (Epoch Times)

Tânăra reaminteşte că "Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă", cu alte cuvinte, românii nu trebuie să aştepte să le dea cineva un alt destin ci ar trebui să iasă să manifesteze paşnic şi să-şi ceară dreptul la libertate.

"Românii vor schimbare, dar să o facă alţii în locul lor. Facem şi asta, dar suntem în număr insuficient cei care înţelegem să ne responsabilizăm pentru propria soarta. Pentru că România suntem noi toţi - asumându-ţi răspunderea pentru tine, o faci şi pentru ţară. Că îi deranjăm enorm pe cei de la putere, se vede din abuzurile la care suntem supuşi zilnic...

Nu ne lăsăm intimidaţi dar, repet, nu este suficientă susţinerea virtuală. "Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi în traistă". Se pare că românii aşteaptă să li se bage în traistă un nou destin, în timp ce ei merg la sală sau la o bere cu prietenii... Toată lumea este de acord că am greşit prin pasivitate, prin neprezentarea la vot, dar nu îmi dau seama ce ne împiedică să ieşim din ea ACUM, protestând paşnic în stradă.

Ne uităm hipnotizaţi la cauză, în loc să aplicăm soluţia! Oare nu este evident că, pentru a trăi normal, e vital să avem un cadru legislativ în acord cu moralitatea? Nu e încă suficient de clar că apărarea Justiţiei şi a statului de drept sunt indispensabile unui trăi în libertate?

Din situaţia în care ne găsim nu vom ieşi decât atunci când românii - şi în special bucureştenii, pentru că aici e concentrat nucleul politic al ţării - vor lua atitudine la modul concret împotriva dictaturii nonvalorilor şi vor ieşi în stradă să manifesteze paşnic, să arate că suntem mulţi cei care ne dorim să trăim într-un stat de drept, nu în dictatură.

Până atunci, clasa politică se va face că nu înţelege că e ilegitimă, că nu are susţinerea populară pe care o invocă, cu tupeul deja cunoscut. Şi, într-un fel, e drept aşa. Atâta timp cât nu-ţi susţii convingerile cu fapte, e normal să fii batjocorit, sfidat şi jefuit. România, trezeşte-te, ridică-te de la calculator şi cere-ţi paşnic dar ferm dreptul la libertate în stradă!", spune protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar aminteşte şi el că într-o Românie cu politicieni ca Dragnea, puşi doar pe "prăduit" , nu există speranţă, drept dovadă faptul că tot mai mulţi compatrioţi iau calea străinătăţii, pentru a putea trăi o viaţă demnă. Însă, lucrurile se pot schimba, România poate deveni o ţară în care oamenii să-şi dorească să trăiască, dacă vor ieşi în stradă pentru drepturile lor.

"Dragnea nu este în stare să îşi păstreze propriul guvern ce să mai vorbim ca el să păstreze stabilitatea unei ţări. Este incapabil de a ţine un partid la guvernare, este incapabil să păstreze propriul partid. Condamnatul penal Dragnea nu ştie, nu poate, nu va putea face vreodată vreun bine României. Este în lumea lui, fără vreun gând bun pentru români. Să prăduiască tot, inclusiv propriul guvern, să canibalizeze până şi pe cei care îl susţin, prieteni de o viaţă sau membri de partid.

Pentru toate astea o să plătească. Nu poate să îi ţină pe toţi în frâu cum ar vrea el pentru că este incompetent să facă asta. Sigur, el încearcă asta de fiecare dată, dar tot de fiecare dată iese din ce în ce mai cocoloşit, mai pierzător. Pierde şi el, pierde şi partidul lui şi mai ales pierde România. De asta plecă oamenii din ţară la fel ca dintr-o zonă de război. Fug toţi care sunt capabili încă să facă ceva, fug să se salveze, să respire un aer demn, de om. Aici, la noi, cu politicieni ca Dragnea, nu există speranţă.

De asta stau în Piaţă. Nu vreau să plec. Vreau ca România să fie liberă de corupţi, şi să putem respira şi noi un aer european la noi acasă. Fără incompetenţi, fără politizări are tuturor instituţiilor de stat, fără poliţie politică, cu un stat de drept puternic şi certitudinea că cine greşeşte faţă de români să fie pedepsit cu asprime. Să nu mai moară nimeni din cauza corupţiei. Să nu se mai întâmple tragedii prin şcoli şi prin spitale. Bătrânii, după o viaţă de muncă, să aibă parte de respectul cuvenit. Cred cu tărie că putem schimba soarta României şi nu o să plecăm din Piaţă până nu o să se întâmple acest lucru!", spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne