Ziua 234. "Degeaba nu eşti de acord cu sistemul dacă indiferenţa ta îl susţine!"

Pentru ca România să aibă o şansă, un viitor, trebuie ca oamenii să nu mai accepte corupţia, minciuna, abuzul, ci să ia atitudine, să spună NU şi să iasă în stradă pentru a obţine schimbarea, transmit protestatarii, reveniţi, pentru a 234-a seară consecutiv, lângă Guvern.
Loredana Diacu
21.09.2017

alte articole

Protest (Epoch Times)
Loredana Diacu
21.09.2017

Reveniţi în Piaţa Victoriei, unde au fost inclusiv ieri, în pofida ameninţării cu furtuni devastatoare, protestatarii #rezist transmit, o dată în plus, un apel la mobilizare către românii care îşi doresc să trăiască o viaţă normală, într-o ţară decentă, una unde să nu se moară cu zile în spitale, unde la şcoală să se înveţe carte, unde funcţionarii să fie competenţi şi politicoşi.

Potrivit protestatarilor, degradarea din ce în ce mai accentuată şi mai vizibilă a calităţii vieţii pe care o trăim se datorează în primul rând faptului că permitem politicienilor să facă orice, în timp ce stăm cuminţi la locurile noastre. Lucrurile se pot însă schimba prin mobilizare, mobilizarea a cât mai multor români care să-şi revendice dreptul la o viaţă decentă în ţara lor.

Protest (Epoch Times)
Protest (Epoch Times)

"A trecut mai bine de o săptămână de şcoală şi este haos! Avem cadre didactice care nu ’’îndrăznesc’’ să reacţioneze la mizeriile pe care le fac oamenii puşi politic în funcţiile de conducere. Avem medici, poliţişti, jandarmi care sunt şi ei complici ca şi profesorii, sunt complici la această distrugere a viitorului!

Dacă noi, românii, nu avem curaj să punem NU atunci când nu ne putem face meseria sau când ni se face o nedreptate, nu avem nicio şansă!

Nu îi pot uita pe restul cetăţenilor, care au aceeaşi atitudine de slugă faţă de autorităţile care le încalcă drepturile. Păi vine statul şi te fură, şi tu, cetăţean, nu vrei să reacţionezi de frică! Despre frică este vorba când vorbim de cei care pot să schimbe ceva, dar nu o fac.

Îl văd pe Dragnea că ne trimite la Guvern când întrebăm despre mărirea carburanţilor, bineînţeles, el nu ştie nimic. A fost un proiect de lege, pe care nu l-am citit ce-i drept, dar era pentru creşterea alocaţiei copiilor la 200 RON, proiect care a fost respins că nu este în programul de guvernare. Păi aş fi vrut să văd în program o mărire a alocaţiilor, bineînţeles, condiţionată mărirea de prezenţa la şcoală! Da, la şcoală! Avem nevoie de un viitor educat, dar nu se vrea!

Oameni buni, treziţi-vă şi reacţionaţi! Corupţia ucide, frica ucide, nepăsarea ucide! Toţi suntem părtaşi la această distrugere şi, oricând, unul dintre noi poate cădea victimă. Şi atunci?", declară un protestatar.

Protest (Epoch Times)
Protest (Epoch Times)

La rândul său, o protestatară rememorează ziua de ieri când mulţi oameni au stat în case de frica ciclonului care s-a dovedit a fi un pic de vânt cu ceva stropi de ploaie şi lansează şi ea un apel la mobilizare.

"În opinia mea, toată isteria care s-a creat ieri, apropo de furtună, a fost un exerciţiu de manipulare. S-a speculat frica pentru integritatea fizică, iar mulţi au intrat în joc, fără să verifice starea vremii şi din alte surse. Încă o dată au "minţit poporul cu televizorul". Doar că nu chiar pe toată lumea. Cei mai mulţi nu au crezut, dar s-au purtat ca şi cum ar crede, exact ca în comunism. Au stat "liniştiţi la locurile lor"...

Degeaba nu eşti de acord cu sistemul (cu toate atributele sale: corupţie, abuz, incompetenţă, minciună etc), dacă indiferenţa ta îl susţine. Şi totuşi, ţara asta încă are o şansă, atâta timp cât se mai iese în Piaţa publică pentru un stat de drept, pentru justiţie, pentru democraţie, pentru meritocraţie.

Încercarea aceasta de manipulare - poate "se închide Piaţa" - îmi aminteşte de celebrul zvon cu radioactivitatea de la muzeul de geologie... Diferenţa e că atunci eram mai mulţi... De mai bine de şapte luni am demonstrat că putem păstra flacăra democraţiei vie cât va fi nevoie, indiferent de încercările de manipulare, condiţii meteo, embargoul televiziunilor sau intimidările din partea jandarmeriei. Dar pentru schimbare e nevoie să fim susţinuţi de mase. E, oare, atât de greu să ieşim un milion în stradă câteva zile?", se întreabă o protestatară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor