Ziua 123. „În 27 de ani n-am scăpat de ei. De incompetenţi, de hoţi!”

Începute iarna, în noaptea adoptării OUG 13, protestele #rezist împlinesc astăzi 123 de zile, de-a lungul cărora cetăţenii au cerut non-stop schimbarea modului în care este condusă ţara.
Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Pentru a 123-a seară consecutiv imnul României şi scandarea ''Demisia!'' au răsunat lângă clădirea unde, acum mai bine de 4 luni, guvernanţii adoptau, "noaptea, ca hoţii", ordonanţa prin care Codul Penal era modificat în favoarea corupţilor.

Deşi sute de mii de oameni au ieşit în stradă revoltaţi de acest gest, până acum, cu excepţia fostului ministru al Justiţiei, Florin Iordache (promovat ulterior vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor) nimeni nu şi-a asumat răspunderea pentru terfelirea încrederii românilor. Indignaţi de acest lucru, precum şi de faptul că politicienii aflaţi la putere continuă să promoveze proiecte de legi în favoarea graţierii corupţilor, în direcţia dezincriminării conflictelor de interese, plus iniţiative populiste sau care "dau liber la jaf", protestatarii #rezist, continuă să revină în Piaţa Victoriei, transmiţându-le astfel guvernanţilor că sunt cu ochii pe ei.

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Rămaşi acum doar câteva zeci, protestatarii ţin aprinsă "flacăra rezistenţei" şi sunt nucleul căruia i se pot alătura alţi români atunci când derapajele puterii devin flagrante.

„Cei împotriva cărora protestăm zi de zi, de peste 4 luni, par să insiste cu o consecvenţă malefică să ne dea motive să continuăm. Nu mai enumăr toate derapajele pe care le-au avut după aberaţia cu OUG 13. Mă gândesc fie şi doar la recenta coalizare pe care au făcut-o pentru a-l scăpa de justiţie pe parlamentarul Eugen Bejinariu. Aşa ceva, după toate celelalte pe care le-au făcut, nu-mi prea lasă loc de alte interpretări.

Nu văd cum să mai cred că nu au înţeles ceva, că e vreo "problemă de comunicare" sau că e vorba doar de indolenţă ori nesimţire. Se pare că asta este ceea ce îi interesează, să îi scape cu orice preţ pe cei care au probleme cu legea. Cu orice preţ. Şi fără scrupule, oricât cinism ar presupune ceea ce vor. Nu vreau să-mi imaginez cum ar arata România în care vor ei să crească copiii, inclusiv copiii lor”, spune un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)

Un alt participant la protest vorbeşte şi el despre copii, despre părinţi, despre viitor şi despre necesitatea schimbării unei clase politice de "hoţi" care căpuşează ţara de 27 de ani.

„De ce mai venim în Piaţă? Pentru că nici acum nu s-a terminat... Pentru că în 27 de ani n-am scăpat de ei... De incompetenţi, de hoţi, de anti-guvernanţi, de neiubitori de copii, de neiubitori de dreptate... Pentru că mulţi ne revoltăm de 27 de ani, pentru că nici dacă cineva i-ar fi „consiliat”, pe guşterii ăştia din Parlament şi Guvern, nu găsea mai multe motive să ne facă să ieşim… în stradă!

Pentru că îi batem cu umorul şi cu calmul, cu non-violenţă, pentru că tot ceea ce scriem pe pancartele noastre (pe genunchi, cu pixul, de multe ori…) e ADEVĂRAT! Pentru că ei nu plătesc suficient de mult pentru toate neroziile făcute în dauna omului simplu, şi pentru că nu vor să plătească nici în viitor… Pentru că avem copii, cu gânduri de plecare… şi pe care poate-i vom ţine aici, lângă noi! Pentru că avem părinţi, pe care cu timpul i-am convins că nu există dreptate, ci doar interese personale, ale clasei politice actuale… Pentru că avem voie să vorbim tocmai datorită celor nevinovaţi, care au murit în '89… şi la Mineriade… Şi pentru că nimeni, niciodată, nu va avea voie să arunce la gunoi tricolorul!”, susţine protestatarul făcând trimitere la faptul că pe 31 mai steagurile din Piaţa Victoriei au fost încărcate în maşina de salubritate.`

Protest
Protest (Mihuţ Savu/Epoch Times)