Ziua 128. "Până nu scăpăm de coaliţia toxică PSD – ALDE, nu avem nicio şansă de evoluţie şi progres"

Guvernul se pregăteşte să dea o lege pentru a introduce prag la abuzul în serviciu, legea salarizării a fost adoptată, în pofida valului de nemulţumire, iar administraţia locală funcţionează parcă în ciuda cetăţenilor, nu pentru ei, acuză protestatarii care au revenit în Piaţa Victoriei.
Loredana Diacu
07.06.2017

alte articole

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
07.06.2017

S-au scurs 128 de zile de la adoptarea OUG 13 - abrogată şi respinsă ulterior la presiunea Străzii - dar protestatarii continuă să revină în Piaţa Victoriei din Capitală, revoltaţi de lipsa de performanţă a Guvernului şi administraţiei publice, de situaţia în care se zbate România în timp ce mai marii ţării nu prididesc să facă legi pentru corupţi, fie ei aflaţi în libertate ori după gratii.

Rămaşi doar câteva zeci de unde în februarie ieşeau cu sutele de mii, protestatarii se declară ferm determinaţi să #reziste, ei fiind nucleul căruia i se alătură în valuri românii când Puterea derapează flagrant. În opinia celor din Piaţă, rezistenţa este acum mai mult ca oricând o datorie, căci România pare să fie capturată de Dragnea şi este nevoie ca cetăţenii să stea în permanenţă cu ochii pe politicieni.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Ce se întâmplă în ţară în ultima perioadă este fără precedent şi spune multe despre situaţia actuală de o gravitate extremă. De 128 de zile, traduse prin 4 luni şi ceva, ieşim zilnic în stradă, începând cu furia generată de încercarea parşivă de introducere a OUG 13 pe 31 ianuarie şi continuând acum cu nemulţumirile legate de performanţele, nu, mai bine spus neperformanţele acestui guvern, cred că cel mai incompetent guvern din istorie, cel puţin până acum.

Separat există frustrările şi nemulţumirile legate de administraţia locală, faptul că într-un an de zile nu s-a făcut pentru Bucureşti absolut nimic, ba din contră, s-au cheltuit bani pe luminiţe şi iepuraşi, când sunt zone din Bucureşti unde îţi rupi maşina în două din cauza gropilor, nu mai vorbim de situaţia şcolilor care se prăbuşesc sau situaţia mizeră din spitalele de stat. Avem în paralel o mişcare de 4 luni împotriva unui guvern incompetent şi o strângere de semnături pentru demiterea primăriţei Capitalei tot datorate incompetenţei, şi unii şi alţii fiind “emanaţii” PSD- iste. Este clar că nu avem nicio şansă în avea ţara pe care ne-o dorim cu adevărat", declară o protestatară.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Un alt participant la protest aminteşte de "vorba" fostului preşedinte american Dwight D. Eisenhower, potrivit căruia "politica ar trebui să fie profesia part-time a fiecărui cetăţean care doreşte apărarea drepturilor şi privilegiilor oamenilor liberi!" şi lansează un apel către cei de acasă să adopte atitudine civică implicată pentru a nu lăsa politicienii să deturneze complet ţara.

"România a fost capturată de condamnatul la închisoare Liviu Dragnea! Bombonica, fosta soţie a lui Dragnea, prin intermediul CCR a obţinut ieri o decizie care, deşi pare în defavoarea sa, i-a permis să viseze la o nouă şansă de a scăpa de condamnare, având în vedere că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a “luat notă” imediat de recomandarea judecătorilor CCR şi a anunţat că va modifica legislaţia abuzului în serviciu, introducând un prag pentru prejudiciile produse.

Pe de altă parte, ieri a fost anunţat că în proiectul noului “cod administrativ”, PSD-ALDE doresc ca foştii condamnaţi penal să poată ocupa funcţii în guvern, inclusiv funcţia de prim-ministru (!?) Rar mi-a fost dat să văd atâta nesimţire, sfidare şi nonşalanţă cu care, în contextul în care opoziţia parlamentară este inexistentă, PSD-ALDE încătuşează statul de drept şi lupta anti-corupţie prin intermediul legalizării corupţiei şi jafului la drumul mare! Rar mi-a fost dat să văd atâta patimă şi atâta disperare din partea PSD-ALDE de a-şi salva corupţii ce au dosare pe rolul instanţelor!", susţine protestatarul.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În opinia acestuia, românii trebuie să înţeleagă că, "direct sau/şi indirect, viaţa şi destinul lor sunt afectate, pozitiv sau negativ de către...politicieni, respectiv de către puterea parlamentară şi guvernamentală", motiv pentru care toţi cei de bună-credinţă, "trebuie să adopte, în permanenţă, o atitudine civică implicată, prin care să critice şi să sancţioneze, prin proteste în stradă şi prin vot, nenumăratele derapaje şi abuzuri ale puterii parlamentare şi guvernamentale PSD-ALDE faţă de principiile fundamentale ale statului de drept şi democraţiei prin care se încearcă încătuşarea luptei anticorupţie prin intermediul legalizării corupţiei!"

"Având în vedere cele de mai sus, adresez următorul apel dragilor prietene şi prieteni din ţară şi diaspora, dar mai ales, celor peste zece (!!) milioane de români care au absentat la recentele alegeri parlamentare: în actualul context în care, începând cu primăvara lui 2012, România a fost şi continuă să fie capturată de către grupul infracţional organizat PSD-ALDE, este absolut obligatoriu să nu mai ignorăm realităţile politice din ţara noastră pentru că, vrem, nu vrem, acestea ne afectează, direct sau indirect, negativ, vieţile şi destinele! (...) Din această perspectivă, este esenţial ca românii să iasă la vot pe 11 iunie când vor avea loc alegerile locale parţiale care, atenţie, se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin!", transmite protestatarul.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor