Zgonea, noul "apărător" al statului de drept: "Nu accept acest jihad anti-justiţie"

Exclus din PSD, Zgonea refuză să se retragă de la şefia Camerei Deputaţilor, pe motiv că îşi doreşte să protejeze legile. Fostul social-democrat susţine că o parte din foştii săi colegi vor un preşedinte al Camerei Deputaţilor care să nu îi bage la puşcărie.
Loredana Diacu
04.05.2016

alte articole

Valeriu Zgonea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
04.05.2016

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să respingă solicitarea grupului PSD vizând revocarea sa din funcţie.

Potrivit lui Zgonea, care, reamintim, a fost exclus din PSD pentru "crima de lezmajestate" de a-i fi cerut demisia lui Dragnea, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, solicitarea social democraţilor nu îndeplineşte condiţiile de admisibilitate, iar revocarea trebuie făcută doar de liderul grupului parlamentar din care face parte.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Parlament, Dragnea a mai declarat va lupta până la capăt nu pentru a-şi păstra funcţia, ci pentru a apăra Justiţia.

"Nu accept acest jihad anti-justiţie", a declarat Zgonea care susţine că o parte din foştii săi colegi vor un preşedinte al Camerei Deputaţilor care să nu îi "bage în puşcărie".

"Eu am o singură informaţie: am observat că ieri la grupul parlamentar PSD, când s-a cerut, pe bună dreptate procedural, în jurul orei 15,30, excluderea mea din partid, şi grupul parlamentar a şi votat cererea de revocare, au fost trei discuţii, toate axate pe aceeaşi chestiune — că avem nevoie de un preşedinte care să ne protejeze, care să nu ne bage în puşcărie, să schimbăm legile, să schimbăm Statutul deputatului şi senatorului, astfel încât să nu mai fim funcţionari publici, să nu ne mai hărţuiască nu ştiu cine ne hărţuieşte. Discuţiile au fost axate pe această temă.", a declarat Zgonea, citat de Realitatea, întrebat de jurnalişti dacă mai mulţi colegi din PSD vor încerca să repete "marţea neagră."

Reamintim că liderul PSD, Liviu Dragnea declara recent că "pragmatic şi sufleteşte" îşi doreşte ca Victor Ponta să ia locul lui Zgonea în fruntea Camerei Deputaţilor. Victor Ponta are dosar penal pe rolul Înaltei Curţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor