Ion Iliescu crede că Dragnea trebuie să rămână în fruntea partidului

Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru digi24.ro, că Liviu Dragnea, deşi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, trebuie să rămână în fruntea partidului.

Mai mult, părintele fondator al PSD-ului îl critică pe Valeriu Zgonea care "şi-a permis" să-i ceară demisia lui Dragnea după ce acesta a fost condamnat penal, afirmând că gestul preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost necolegial.

"Ei, şi? Ce autoritate are Zgonea în partid? Să fim oameni serioşi. Nu vedeţi mişcarea domnului Zgonea cu ochi buni? Nu, a fost chiar necolegial din partea lui. Care fraude, de unde fraude? Pentru că a chemat lumea să iasă la vot, la referendum. Nu asta e misiunea politică a unui partid? Adică până şi judecătorii s-au jenat să meargă până la capăt cu această chestiune", a declarat Iliescu.

Reamintim că Dragnea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. Cu toate acestea, liderul PSD a decis să rămână în funcţie, pentru a se ocupa de campania electorală pentru locale. În replică, Valeriu Zgonea i-a cerut demisia, afirmând că PSD ''se îndreaptă spre prăpastie'' şi că partidul trebuie condus de oameni cinstiţi. Pentru "crima" sa de lezmajestate, Zgonea ar putea fi exclus din partid.