Ponta, preşedinte al Camerei Deputaţilor? Sufleteşte şi pragmatic, Dragnea îl vrea în locul lui Zgonea

Biroul Permanent Naţional al PSD va hotărî dacă Ponta va prelua şefia Camerei Deputaţilor în locul lui Zgonea.
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Liviu Dragnea susţine că l-ar vrea pe Victor Ponta preşedinte al Camerei Deputaţilor în locul proaspăt mazilitului Valeriu Zgonea, scos din partid după ce a îndrăznit să-i ceară demisia liderului PSD.

”Eu, sufleteşte şi pragmatic, mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor şi să mergem împreună în campania electorală, cum am fost atâţia ani de zile. O să mă văd cu Victor şi o să discutăm. Este vorba de o discuţie largă, pe care o vom avea pentru a maximiza şansele la locale şi parlamentare”, a declarat Dragnea, citat de B1 TV.

Declaraţiile preşedintelui PSD vin în contextul în care, în urmă cu şase zile, Valeriu Zgonea a fost exclus din partid după ce i-a cerut lui Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012, să plece din fruntea social-democraţilor. Odată exclus din PSD, este de aşteptat ca Zgonea să părăsească şi şefia Camerei Deputaţilor.

O decizie privind eventuala susţinere a lui Victor Ponta ar urma să fie luată în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Reamintim ca Victor Ponta are un dosar pe rolul Înaltei Curţi, dosar care, la fel ca în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, s-ar putea finaliza cu o condamnare, aşa că am putea avea un preşedinte al Camerei Deputaţilor condamnat penal.