Dragnea dă o lecţie celor ce îndrăznesc să-i conteste supremaţia în PSD. Valeriu Zgonea, exclus din partid

Zgonea a fost exclus din PSD după ce şi-a permis să ceară demisia lui Dragnea şi să afirme că partidul se îndreaptă cu paşi repezi şi cu ochii închişi către prăpastie fiind condus de un condamant penal.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

UPDATE: "Pentru mine personal este o zi destul de tristă, pentru că este vorba despre excluderea unui fost coleg. Am sperat să nu se ajungă aici. Şi ieri şi astăzi (...) am avut discuţii cu mare parte din membrii Comitetului (...), eu îndemnându-i la o soluţie moderată care să fie adoptată astăzi. Poziţia a fost destul de tranşantă", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agepres. Acelaşi Liviu Dragnea declarase anterior şedinţe CExN în care s-a decis excluderea colegului său ca el categoric nu mai poate face echipă cu Zgonea.

Liderul PSD a mai anunţat miercuri că în primul Birou Permanent Naţional se va lua o decizie privind succesorul de la Camera Deputaţilor în condiţiile în care se eliberează, adăugând că "teoretic şi firesc poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi eliberată, dar există nişte proceduri parlamentare referitoare la revocarea din funcţie a lui Valeriu Zgonea."

***

UPDATE: Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD. Lăsat fără sprijinul partidului, deputatul ar putea pierde şi şefia Camerei Deputaţilor.

Propunerea de excludere a lui Zgonea din partid a fost făcută, potrivit unor surse citate de Mediafax, de primăriţa Craiovei, Lia-Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Olt Paul Stănescu şi deputatul Cătălin Rădulescu, toţi trei implicaţi în dosare penale. Rădulescu a fost chiar condamnat (cu suspendare, la fel ca Dragnea) pentru luare de mită.

"Am asistat la o decizie profund nedreaptă. În loc să plece el (Dragnea n.r.), plec eu. Asta e decizia lor, am acceptat-o, nu comentez", a declarat Zgonea.

În alocuţiunea ţinută după excludere, Zgonea a comparat partidul cu o turma de antilope gnu care îşi urmează masculul alfa în timp ce acesta se aruncă într-un râu plin de crocodili.

"Masculul alfa sare în râu şi, fără să se gândească, toate (antilopele) se aruncă în râu. Atâta doar că râul este plin de crocodili. Aşa este şi PSD, scapă cine poate.", a declarat Zgonea.

***

Comitetului Executiv Naţional al PSD va tranşa miercuri conflictul între preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, şi Valeriu Zgonea, care a cerut demisia liderului PSD, după ce acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pentru fraudarea referendumului din 2012.

Lui Zgonea, criticat de însuşi Ion Iliescu pentru "gestul necolegial" de a-i cere demisia lui Dragnea i-ar putea fi retrase funcţiile de preşedinte executiv al PSD şi sprijinul politic pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Potrivit Realitatea TV, surse din partid au vorbit şi despre o posibilă excludere a acestuia din partid. Înainte de a intra în şedinţă, Zgonea a spus că păstrează linia menţinută, în timp ce Liviu Dragnea a declarat că în opinia sa, categoric nu va mai putea face echipă cu Valeriu Zgonea şi a punctat că cel mai probabil, vor exista mai multe voturi în cadrul şedinţei inclusiv pentru a vedea dacă el mai are susţinere pentru funcţia de preşedinte.

Dragnea a mai precizat că în afară de Zgonea, nu i-a mai cerut un alt lider demisia.

La şedinţă au început să vină mai mulţi lideri de partid, printre care: Lia Olguţa Vasilescu, şi ea urmărită penal, Florin Iordache şi Claudiu Manda.

Înainte de a intra în şedinţă, Valeriu Zgonea, deşi ameninţat de spectrul excluderii din partid, a declarat:”Îmi voi păstra linia menţinută, sunt un om de cuvânt”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne