Excluderea lui Zgonea. Alina Gorghiu: Partidul s-a făcut scut în jurul unui preşedinte penal

Excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD le-a dat prilejul liberalilor să lanseze un nou atac la adresa partidului condus de Liviu Dragnea.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Social Democrat s-a făcut scut în jurul unui preşedinte penal, Liviu Dragnea, ignorând aspiraţiile cetăţenilor la o clasă politică integră, a declarat şefa liberalilor Alina Gorghiu, după excluderea lui Valeriu Zgonea din partid.

"Deciziile luate astăzi [miercuri - n.r.] în PSD reprezintă o sfidare incredibilă la adresa românilor, a justiţiei şi a principiilor statului de drept. Partidul s-a făcut scut în jurul unui preşedinte penal, ignorând aspiraţiile cetăţenilor la o clasă politică integră. Problema în PSD nu este excluderea lui Valeriu Zgonea, pentru care nu am o mare apreciere, ci coalizarea conducerii partidului cu un condamnat penal pentru fraude electorale.

Votul în unanimitate, în urma căruia Zgonea a fost exclus din partid pentru că a cerut ca în fruntea PSD să nu se afle un om condamnat definitiv în justiţie, reprezintă cea mai mare batjocură la adresa democraţiei româneşti şi arată că orice speranţă de reformare a acestui partid este iluzorie.

Această situaţie arată cât de periculoasă poate fi pentru România ascensiunea la putere a PSD, un partid pentru care lupta împotriva corupţiei nu există decât în declaraţii politice. Românii pot sancţiona prin votul lor din 5 iunie această atitudine profund antidemocratică a PSD şi sunt convinsă că o vor face", a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu.

Amintim că Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD după ce şi-a permis să ceară demisia şefului PSD Liviu Dragnea şi să afirme că partidul se îndreaptă cu paşi repezi şi cu ochii închişi către prăpastie fiind condus de un condamnat penal.