Zgonea a vorbit la telefon cu Băsescu despre legea amnistiei

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Valeriu Zgonea, preşedinţele Camerei Deputaţilor, a afirmat marţi că a vorbit la telefon cu preşedintele Traian Băsescu pe tema legii privind amnistia şi a modificărilor Codului Penal, care au ajuns în plenul Camerei, menţionându-i şefului statului că va putea refuza promulgarea.

Zgonea a precizat că preşedintele Traian Băsescu l-a căutat la telefon în momentul în care se afla în şedinţa de plen a Camera Deputaţilor, iar apoi el i-a telefonat şefului statului.

"Preşedintele Traian Băsescu a intrat în campanie electorală, îl respect şi-l apreciez. A scris astăzi Parlamentului, am avut şi o discuţie cu el la telefon, i-am explicat la telefon că Legea amnistiei, legea aceasta pe care am făcut-o cu modificarea articolului 256 indice 1, dacă ele încalcă angajamentele statului român, tratatele în vigoare şi legislaţia, atunci există un instrument de control al preşedintelui, legea nu a fost promulgată şi vom face o dezbatere pe această temă. Toţi parlamentarii, indiferent de culoare sunt de acord să fie sancţionaţi pentru ceea ce fac, dar nu în capacitatea lor de funcţionari publici, pentru că nu sunt funcţionari publici", a menţionat Zgonea.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a precizat marţi, la prânz, că preşedintele Traian Băsescu "roagă" Camera Deputaţilor să respingă Legea pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse, care ar decredibiliza eforturile de luptă anticorupţie şi justiţia.

Legea amnistiei a fost amânată, fiind scoasă de pe agenda sesiunii Camerei Deputaţilor din ziua de luni.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi seara, că va retrimite Parlamentului legea prin care preşedintele şi parlamentarii nu mai sunt consideraţi funcţionari publici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne