Premierul Ponta seamănă panică în periplul său electoral: "Deşi ne paşte un război.."

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Aflat în turneu electoral prin ţară, premierul Victor Ponta le-a transmis sâmbătă după-amiază reprezentanţilor Fabricii de Avioane din Craiova că, "deşi ne paşte un război", vestea bună pentru ei este că vor avea comenzi.

Situaţia din Ucraina, "care se agravează de la o zi la alta, reprezintă pentru România cea mai mare provocare de securitate din ultimii 20 de ani", a mai declarat premierul, afirmând că ţara noastră trebuie să fie cât mai bine pregătită pentru toate provocările de la graniţă.

Victor Ponta, care în urmă cu trei săptămâni a căpătat experienţă aeronautică zburând cu un avion F16, a încercat şi experienţa unui avion IAR 99 Şoim. Ponta s-a urcat la manşa avionului şi i-a întrebat pe reprezentanţii uzinei ce echipamente militare poate transporta un asemenea aparat:

"Vreau să fim cât de bine pregătiţi se poate pentru toate provocările de la graniţa de răsărit, vreau ca România să fie pregătită alături de aliaţii NATO să asigure cu responsabilitate siguranţa viitorului României şi în acelaşi timp vreau ca în următorul CSAT să pregătim, şi din partea guvernamentală, şi din partea celorlalte instituţii ale statului, o analiză şi o strategie referitoare la modalitatea prin care putem să protejăm identitatea şi drumul european al Republicii Moldova", a mai declarat premierul, citat de Mediafax.

Premierul a mai insistat asupra faptului că în Ucraina e "din ce în ce mai rău" în fiecare zi, afirmând că decizia de a intra în NATO se dovedeşte a va fi o decizie corectă, iar România "are capacitatea militar şi strategic de a-şi îndeplini toate obligaţiile, în primul rând faţă de populaţie, cât şi către întreaga alianţă", a adăugat Ponta.

Reamintim că la aniversarea a 10 ani de la intrarea în NATO, organizată la Cotroceni, premierul şi-a declinat prezenţa, afirmând că el nu ia parte la petrecerile lui Băsescu.

Anterior vizitei la Craiova, premierul a declarat la Rovinari, că în această perioadă, România trebuie să se afle permanent "într-o stare de atenţie".

Întrebat ce înseamnă o astfel de situaţie, premierul a explicat că a vrut să evite termeni precum alertă, care ar putea induce o stare de panică în rândul populaţiei, această grijă ţinându-l până la Craiova, unde a afirmat de-a dreptul că ne paşte un război, ipoteză infirmată de şeful statului, ministrul Apărării şi majoritatea analiştilor, care consideră că Federaţia Rusă nu va ataca sub nicio formă o ţară NATO, acest lucru ducând automat la război cu alianţa, lucru nedorit de Kremlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne