Yemen: Clinică MSF lovită de o rachetă. Trei morţi

O rachetă a lovit duminică o clinică susţinută de grupul medical internaţional Medecins Sans Frontières (MSF) în nordul Yemenului, ucigând trei oameni, a anunţat grupul.
Un yemenit stă în mijlocul ruinelor unei clădiri distruse de lovituri aeriene în Sana’a, Yemen. MSF a declarat că 3 persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unui centru medical din Yemen.
Un yemenit stă în mijlocul ruinelor unei clădiri distruse de lovituri aeriene în Sana’a, Yemen. MSF a declarat că 3 persoane au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra unui centru medical din Yemen. (Captură Foto)

“O rachetă a aterizat astăzi în centrul de sănătate susţinut de MSF în Razeh. Trei persoane au fost ucise, iar alte 10 rănite”, a scris grupul pe contul său de Twitter, fără a menţiona, totuşi, pe cine suspectează că ar fi lansat atacul.

Medecins Sans Frontières a declarat că loviturile aeriene conduse de saudiţi au lovit o altă unitate medicală de-a sa, aflată în provincia Saada, în octombrie 2015, distrugând clădirea şi rănind uşor doi membri ai personalului.

Campania de bombardamente condusă de Arabia Saudită împotriva Yemenului a început în 26 martie, fără niciun mandat internaţional, având scopul de a submina mişcarea yemenită Ansarullah şi de a-l readuce la putere pe fostul preşedinte Abd Rabbuh Mansour Hadi, un aliat important al Riadului.

Agresiunea saudită a cauzat moartea a peste 7.100 de persoane şi rănirea a aproximativ 14.000. Loviturile aeriene au produs pagube ridicate infrastructurii şi a altor instituţii, distrugând multe spitale, şcoli şi fabrici.