Ayatollahul Khamenei cere musulmanilor să creeze o nouă civilizaţie Islamică

În cadrul unei conferinţe de 3 zile în Teheran, liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a cerut musulmanilor din întreaga lume să se implice la crearea unei noi civilizaţii islamice la nivel global.
Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei.
Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei. (Getty Images)

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Khamenei, a cerut musulmanilor din întreaga lume să dezlănţuie un “nou spirit” pentru a crea o civilizaţie islamică reînnoită. În timp ce şi-a susţinut retorica convenţională împotriva Statelor Unite, liderul iranian a declarat că adversarii americani desfăşoară necontenit o campanie de calomniere a Islamului.

Khamenei a predicat academicienilor şi intelectualilor islamişti la o întâlnire numită Conferinţa Internaţională a Unităţii Islamice. Figuri politice cheie şi ambasadori ai ţărilor islamice au participat de asemenea la întâlnire, conform International Business Times.

“Lumea Islamului, la fel precum profetul, trebuie să dezlănţuie un nou spirit şi un mediu proaspăt şi să creeze o nouă civilizaţie Islamică”, a declarat Khamenei la summit-ul ce a avut loc în perioada 27-29 decembrie, la Teheran, şi a marcat ziua de naştere a lui Mahomed – considerat de musulmani drept un profet.

El a continuat: “În prezent, obiectivul duşmanilor este acela de a declanşa un război civil în rândul musulmanilor, lucru pe care l-au reuşit, din păcate, într-o anumită măsură. Ei distrug ţări, una după alta. Ei distrug Siria, Yemen şi Libia. Ei fac ca musulmanii din Bahrain să fie sub presiune”.

Khamenei a menţionat că “puterile arogante” – într-o aparentă referire la naţiunile occidentale – sunt responsabile pentru crearea unui război intern în rândul diferitelor secte musulmane. Citându-l pe fostul preşedinte american George W. Bush, Khamenei a susţinut: “Declaraţiile fostului preşedinte [Bush] care, după [atacurile din] 11 septembrie [2001] a vorbit despre cruciade, de fapt, au făcut referire la războiul dintre lumea arogantă şi Islam.”

Tensiunile dintre Iran şi SUA (lumea occidentală), s-au redus în lunile recente după ce Teheranul a încheiat cu marile puteri un controversat acord nuclear în iulie 2015. Totuşi, elementele extremiste din Iran rămân încă prudente în privinţa SUA şi susţin cu tărie că acordul nuclear nu va modifica politicile externe ale ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe