Volumul comerţului electronic cu plata online a crescut cu 24% în 2011, la 158,9 milioane euro

. (photos.com)
Epoch Times România
11.01.2012

Volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat la nivelul anului 2011 o creştere de 24% faţă de anul anterior, ajungând la valoarea de 158,9 milioane euro, conform Romcard.

Prin platforma ePayment a fost procesat un volum de 138,8 milioane de euro, lunile cu cele mai mari vânzări fiind mai, iunie şi iulie, când volumul tranzacţiilor s-a ridicat la aproape 14 milioane de euro lunar.

Creşterea realizată la nivelul anului 2011 a fost impulsionată de o serie de campanii şi promoţii desfăşurate de jucătorii din industrie. Totodată, spre deosebire de alţi ani, când doar anumite domenii înregistrau evoluţii spectaculoase, în 2011 creşterea s-a manifestat în aproape toate domeniile. Astfel, în 2011, s-au înregistrat creşteri mari la flori - 29,62%, jucării - 23,38%, cadouri -21,26%, produse IT - 32%.

De asemenea, internetul se dovedeşte un canal foarte potrivit pentru organizaţiile non-profit, donaţiile online înregistrând o creştere de aproape 26% în 2011 faţă de 2010.

Valoarea medie a coşului de cumpărături online a înregistrat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, de la 58 euro în 2010 la 64 euro în 2011, conform datelor din sistemul ePayment.

Cele mai mari valori medii / tranzacţie au fost înregistrate în turism, software, segmentul IT&C şi cel al jucăriilor, cu 163, 126, 114 şi respectiv 81 de euro. La polul opus se situează tranzacţiile pentru produse sau servicii în general mai ieftine cum ar fi cărţi, bilete la spectacole, cupoane de reduceri sau plata de utilităţi, al căror cost mediu se situează în jurul valorii de 30 euro.

La nivelul întregului an 2011, cele mai scumpe tranzacţii au fost realizate pentru achiziţia de bilete de avion – 9.700 euro, pachete turistice – 8.800 euro şi produse software – 6.000 euro. Majoritatea tranzacţiilor au fost efectuate din România – 59.84%, dar şi din Italia – 14.71%, Spania – 5.82% sau Marea Britanie – 5%.

“Dacă evoluţia volumului de cumpărături de produse mai scumpe precum cele IT, de exemplu, depinde într-o bună măsură de tendinţele macroeconomice naţionale sau chiar internaţionale, mă aştept ca alte segmente, precum cărţile, florile, jucăriile, etc., să îşi menţină ritmul de creştere pe măsură ce plata online câştigă popularitate. Evoluţia pieţei va fi însă în mare parte influenţată de jucători noi din industrii diverse care au acum terenul pregătit şi a căror intrare va atrage şi cumpărători noi, precum şi de inovaţiile dezvoltate de către jucători pentru cumpărătorii finali", a declarat Country Manager ePayment, PayU Group, Cristian Herghelegiu.

Astfel, pentru anul 2012, reprezentanţii companiei preconizează atât o creştere a numărului de companii cu activităţi în comerţ electronic, cât şi a volumelor tranzacţionate online până la o valoare de peste 200 milioane de euro.

ePayment este furnizor de soluţii eCommerce integrate, parte a grupului internaţional PayU, deţinut de Naspers Ltd, al doilea jucător în eCommerce la nivel global.

PayU desfăşoară operaţiuni de integrare plăţi online în Polonia, Cehia, Romania şi Ungaria.

Romcard, ca procesator de tranzacţii cu carduri în România, a implementat tehnologia 3DSecure, integrând-o în sistemul său de procesare. Bazat pe o soluţie proprie, Romcard oferă la cheie serviciile pentru "Verified by VISA" şi "MasterCard SecureCode" pentru tranzacţii sigure prin internet folosind cardurile bancare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor