Voiculescu: Soros e de vină, nu ei! Dragnea nu a ştiut nimic de OUG 13, nici Bodog de tăierea burselor

Odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, medicii rezidenţi au rămas practic fără bursa lunară de 670 de lei. Cine e de vină pentru această situaţie? Evident că miliardarul George Soros pe care îl tot invocă pesediştii, a comentat ironic fostul ministru Vlad Voiculescu.
Andrei Pricopie
10.07.2017

alte articole

Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
10.07.2017

La fel cum liderul PSD Liviu Dragnea nu a ştiut nimic de controversata OUG 13 în favoarea infractorilor, nici ministrul Sănătăţii Florian Bodog nu a ştiut de tăierea burselor medicilor rezidenţi, a remarcat ironic, pe pagina sa de Facebook, tehnocratul Vlad Voiculescu.

"Domnul Dragnea nu a ştiut nimic şi nu a fost de acord cu OUG 13. Domnul Bodog nu a ştiut nimic şi nu a fost de acord cu eliminarea burselor rezidenţilor. Ambele le-a făcut Soros, nu ei şi partidul lor! Să pună mâna să repare prostiile de acum şi să facă ce au promis! Măcar pe alea pe care pot să le facă... de altele ştim că nu sunt în stare!", a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii ne îndeamnă să fim "cu ochii pe ei ca pe butelie" şi face trimitere la o postare a jurnalistului Liviu Iolu, care arată cum stau lucrurile de fapt:

"Să traducem ce spune domnul ministru: "Ne-a zis cineva de prin minister că rezolvăm, boss. Dar nu am încredere în funcţionari, noi ştim că de fapt am tăiat bursele şi acum căutăm să câştigăm timp ca să găsim o soluţie, o Ordonanţă de Urgenţă ceva...nu ştim nici noi cum o scoatem la capăt"

Doar că Ordonanţe de Urgenţă nu se mai pot da, e vacanţă parlamentară până în toamnă. Ups din nou.

P.S. Au greşit pentru că, în forma iniţială, Legea salarizării cu măririle de venituri pentru medici ar fi trebuit să se aplice din iulie anul acesta, moment în care au tăiat bursa. Însă faţă în faţă cu bugetul au amânat mărirea pentru la anul. Doar că au uitat să nu mai taie bursa. Atât de simplu este şi, ca să repare, ar trebui mai înainte să recunoască asta."

Poziţia lui Bodog

"Vreau să dau asigurări medicilor rezidenţi că nu se vor reduce veniturile pe care le au la momentul de faţă. Nu este în intenţia Guvernului de a le diminua veniturile, ba din contră, vrem să le creştem pentru a-i motiva să rămână în ţară. Încă de săptămâna trecută am luat legătura cu Ministerul Muncii pentru a analiza dacă în cazul rezidenţilor ar fi anumite probleme legate de burse prin aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Atât specialiştii din Ministerul Muncii, cât şi cei din Ministerul Sănătăţii mi-au dat asigurări că există două prevederi legale care permit acordarea burselor pentru rezidenţi. Dar, dacă se va dovedi că toată legislaţia coroborată nu mai permite alocarea acestor burse, vom face urgent toate demersurile, chiar şi o Ordonanţă de Urgenţă, pentru ca veniturile medicilor rezidenţi să nu fie afectate."

Cum s-a ajuns aici

De la 1 iulie a intrat în vigoare Legea salarizării unitare care, printre altele, abrogă o serie de articole din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. Art. 38 din aceeaşi lege reglementează menţinerea la nivelul actual a veniturilor asimilate salariilor. Bursa rezidenţilor nu este însă venit asimilat salariului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor