Vlad Voiculescu: Nu vedem o altă posibilitate de coaliţie în România în afară de PNL-USR-UDMR

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Fostul ministru USR al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, într-o emisiune la B1 TV, că singura coaliţie posibilă pentru partidul premierului desemnat Dacian Cioloş este cea cu PNL şi UDMR.

"Lucrurile nu stau foarte diferit de ceea ce se ştie public. Cred că au fost relativ clare. Pentru noi, varianta de lucru este aceea că avem un premier desemnat de către Preşedintele României, premierul desemnat încearcă să găsească o majoritate în Parlament. Singura coaliţie posibilă pentru USR PLUS este în mod evident aceea cu PNL şi UDMR. Poziţia noastră nu s-a schimbat, nu s-a schimbat din data de 6 decembrie până astăzi, de la data alegerilor. Am fost consecvenţi şi suntem în continuare exact pe aceeaşi poziţie. Ceea ce am reproşat în Guvernul demis al domnului Cîţu au fost mai degrabă chestiuni care ţin de persoana dumnealui şi de o echipă mică din jurul dânsului. Asta nu înseamnă că până astăzi, repet, vedem o altă posibilitate de coaliţie în România, alta decât PNL-USR-UDMR", a afirmat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă se mai pune problema de coaliţie în acest moment, având în vedere că PNL a transmis un semnal clar că îl susţine în continuare pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, vicepreşedintele USR PLUS a replicat:

"Îi aşteptăm să se întoarcă dacă îşi doresc. Dacă nu, şi acesta este un mesaj clar, dacă nu vor face nimic la nivelul acţiunii dincolo de ceea au declarat la un moment sau altul, atunci înseamnă o confirmare a ceea ce am văzut deja cu câteva zile în urmă, atunci când partidele politice au mers la Cotroceni cu propuneri de asumare a guvernării şi cu propuneri de premier. USR PLUS este singurul partid care a venit cu o propunere de premier. Am înţeles atunci că PNL nu vrea să îşi asume guvernarea, alt mesaj nu văd care ar fi putut să fie, şi înţelegem că poziţia aceasta, cel puţin la nivelul declaraţiilor, şi-au păstrat-o până astăzi. Dacă nu se vor întoarce la negocieri, atunci probabil că vom vedea un Guvern USR PLUS prezentat în Parlament, vom vedea dacă va avea susţinere sau nu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne