Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu delegaţia Parlamentului României
alte articole
Prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Legislativului României din cadrul Comisiei comune pentru integrarea europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, condusă de senatorul Titus Corlăţean, a relatat pentru moldpres Secţia relaţii cu mass-media a Legislativului.
"Am depăşit criza politică şi ne concentrăm asupra priorităţilor politice de bază ale Republicii Moldova, iar integrarea europeană este scopul nostru comun", a declarat în deschiderea întâlnirii prim-vicepreşedintele Parlamentului. Vlad Plahotniuc a îndemnat participanţii la prima Reuniune a Comisiei comune moldo-române pentru integrare europeană să formuleze scopuri concrete pentru activităţile de perspectivă. Făcând o paralelă cu grupul "Prietenii Moldovei", prim-vicepreşedintele Parlamentului a sugerat organizarea la Chişinău a unei reuniuni a conducătorilor forurilor legislative din statele Uniunii Europene.
La rândul său, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlăţean a salutat alegerea şefului statului de către Parlamentul Republicii Moldova, menţionând că acest fapt este salutat şi de către alte state ale Uniunii Europene. Susţinerea integrării europene a Republicii Moldova este un obiectiv de acţiune permanentă pentru partea română, a menţionat Titus Corlăţean. Senatorul român a remarcat că la Bucureşti există experienţa necesară la acest nivel, inclusiv cea care poate ajuta la evitarea unor greşeli. Titus Corlăţean a încurajat Republica Moldova să facă progrese şi să insiste în relaţia cu Uniunea Europeană pe principiul "more for more - mai mult sprijin pentru mai multe progrese", agreat de majoritatea partenerilor europeni.
Participanţii la întrevedere au mai discutat detalii despre organizarea primei Reuniuni a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, care a avut loc astăzi, şi au convenit să identifice priorităţile pentru expertiza actelor legislative, care se impun a fi armonizate sau adoptate în contextul integrării europene a Republicii Moldova.