Violenţa împotriva refugiaţilor se amplifică în Germania

Atacurile împotriva migranţilor care doresc să primească azil în Germania sunt în continuă creştere.
Sală de gimnastică din comuna germană Nauen, ce urma să găzduiască refugiaţi, a fost incendiată în august 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
05.11.2015

Conform statisticilor oficiale publicate de Biroul de Cercetări Penale al Poliţiei Federale germane (BKA), violenţele comise împotriva refugiaţilor şi migranţilor care caută azil în Germania au crescut semnificativ în lunile recente, a raportat miercuri ziarul Die Welt.

Au fost înregistrate cel puţin 104 atacuri violente împotriva centrelor pentru primirea refugiaţilor, inclusiv 53 de acte de incendiere, arată statisticile oficiale. Într-un contrast puternic, anul trecut au fost înregistrate doar 28 de atacuri violente în Germania.

“Suntem martori la cel mai puternic val de violenţă rasistă şi de extremă dreaptă din ultimii 20 de ani”, a declarat Ulrich Lilie, preşedintele organizaţiei Diakonie, una dintre cele mai mari organizaţii caritabile creştine din Germania care operează programul de acomodare al refugiaţilor.

Susţinătorii refugiaţilor şi-au arătat nemulţumirea faţă de rata scăzută a urmăririi penale pentru cei care comit atacuri prin incendiere, conform Deutsche Welle.

EXIT, un grup de activişti care se opune extremismului de extremă dreapta, a declarat că Germania nu a înregistrat un nivel atât de ridicat de xenofobie din anii 1990, când s-a făcut reunificarea.

“Am avut o astfel de situaţie în primăvara anului 1991”, a declarat Bernd Wagner, fondatorul EXIT, pentru Die Welt.

Conform previziunilor guvernului german, aproximativ 800.000 de refugiaţi vor sosi în Germania până la sfârşitul anului.

Cancelarul german Angela Merkel se va întâlni în această săptămână la Berlin cu lideri din 16 naţiuni europene pentru a discuta despre paşii practici ce trebuie făcuţi în vederea gestionării crizei refugiaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor