Coaliţia de guvernământ eşuează să ajungă la un acord asupra situaţiei refugiaţilor din Germania

Coaliţia germană de guvernământ a eşuat să ajungă la un acord asupra unei politici unice privind refugiaţii, în condiţiile în care Germania are de înfruntat cel mai mare aflux de imigranţi din ultimele decenii.

 Cancelarul german, Angela Merkel.
Cancelarul german, Angela Merkel. (Captură Foto)

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, a declarat în 1 noiembrie că liderii coaliţiei au eşuat să elimine neînţelegerile legate de gestionarea crizei refugiaţilor, după două runde de discuţii desfăşurate în weekend.

El a adăugat că liderii “marii coaliţii” se vor întâlni din nou joi pentru negocieri suplimentare, înaintea unei conferinţe a politicienilor germani de vârf.

“Au căzut de acord asupra mai multor puncte”, a declarat Seibert, adăugând că unele chestiuni încă trebuiesc rezolvate – chestiuni precum “zonele de tranzit”.

Purtătorul de cuvânt al lui Merkel a făcut referire la o propunere privind crearea unor puncte de triaj, precum cele din aeroporturi şi de-a lungul graniţelor pentru a permite o deportare mult mai rapidă a imigranţilor care nu îndeplinesc cerinţele acordării de azil în Germania.

Întâlnirea a fost organizată după ce Horst Seehofer din Uniunea Social Creştină a ameninţat-o pe Merkel că vor exista consecinţe dacă nu reuşeşte până la sfârşitul weekendului să limiteze numărul de imigranţi care sosesc în Germania pentru a primi azil.

De la începutul acestui an, sute de mii de oameni au sosit în Germania, care este principala destinaţie europeană pentru refugiaţii care fug de persecuţiile şi războaiele din Orientul Mijlociu şi Africa.

Luna trecută, ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că Berlinul va lua în considerare folosirea de avioane militare pentru a accelera deportarea din Germania a acelor imigranţi cărora li s-a respins statutul de refugiaţi sau cererea pentru azil.

Conform celor mai recente date publicate de Organizaţia Internaţională pentru Imigrare, peste 720.000 de imigranţi au ajuns pe ţărmurile Europei până acum în acest an şi un total de 3.329 au murit sau au fost raportaţi dispăruţi în voiajul adesea periculos spre continentul european.

În cea mai bizară evoluţie a crizei refugiaţilor din Europa, cel puţin 700 din cei aproximativ 4.000 de imigranţi care au fost acomodaţi iniţial de landul german Saxonia Inferioară au dispărut în mod misterios, conform unui anchete realizate de ziarul german Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).

Deoarece mulţi dintre refugiaţi încă nu fuseseră înregistraţi, nu se ştie nimic despre identitatea celor dispăruţi sau unde ar fi putut pleca, a raportat ziarul german The Local.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe