Vinul românesc Sauvignon Blanc Liliac a câştigat medalie de aur la Bucureşti

Vinul românesc Sauvignon Blanc Liliac a câştigat, vineri seară, Marea medalie de aur la concursul "Premiile de Excelenţă Vinul.Ro''.
Degustare de vinuri. (MARTIN BERNETTI / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
16.11.2013

Vinul românesc Sauvignon Blanc Liliac a câştigat, vineri seară, Marea medalie de aur la concursul "Premiile de Excelenţă Vinul.Ro''.

Juriul internaţional a acordat Marea medalie de aur vinului românesc Sauvignon Blanc Liliac, al producătorului AMB Wine, Crama Liliac din Lechinţa, în cadrul concursului "Premiile de Excelenţă Vinul.Ro'', potrivit Agerpres.

La Gala Premiilor de Excelenţă Vinul.Ro de anul acesta s-au acordat vinurilor îmbuteliate un număr de 44 de medalii de aur şi 50 de argint, la care s-a adăugat Marea medalie de Aur. Vinurile neîmbuteliate (din tanc) au câştigat în total 17 medalii de aur şi de argint.

Vinurile de Cotnari au fost cele mai premiate, primind cinci medalii de aur şi trei de argint, în timp ce WineRo a câştigat patru medalii de aur şi una de argint, iar Vigna a primit trei medalii de aur şi una de argint.

În competiţie au fost înscrise 332 de vinuri româneşti şi străine, care au concurat la trei categorii: retail, HORECA şi neîmbuteliate (din tanc). Producătorii au înscris 170 vinuri, iar restul au fost achiziţionate de organizatori direct de la magazine.

Producătorul AMB Wine, care este producătorul vinului premiat cu cea mai mare distincţie, este o componentă a grupului austriac AMB Holding, cu acţionariat majoritar austriac, fiind formată din şapte companii care dezvoltă proiecte ample în România şi în străinătate.

Vinul Liliac a fost produs pentru prima dată în anul 2011 - fiind deja apreciat de specialiştii de la London Internaţional Wine Fair şi Vivnium Viena - şi are ca logo un liliac, fiind inspirat din mitul lui Dracula.

Ioana Micu, managerului executiv al companiei, a explicat că producţia de vinuri albe, roşe şi roşii este de calitate premium, în cantitate mică: "Suntem abia în al doilea an de producţie, iar investiţia totală în cramă şi în culturile de viţă de vie nobilă s-au ridicat la patru milioane de euro, provenind din fonduri proprii''.

La Bucureşti, în cadrul unei Seri de Gală, au fost premiate vineri seară cele mai bune vinuri româneşti prezente pe piaţa autohtonă şi cea internaţională. Din juriu au făcut parte degustători autorizaţi români şi unii dintre cei mai mari specialişti la nivel internaţional.

Concursul "Premiile de Excelenţă Vinul.Ro 2013", aflat deja la a cincea ediţie, s-a desfăşurat la Casa Vernescu, în zilele de 13,14 şi 15 noiembrie, incluzând o premieră mondială în ce priveşte competiţiile de acest gen, şi anume prezenţa în competiţie a probelor de vin cumpărat direct de la raft.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor