Iurie Leancă: Moldova este gata să asigure Europa cu produse gustoase şi vinuri de calitate

Prim-ministrul Iurie Leancă.
Prim-ministrul Iurie Leancă. (PEKKA SAKKI / AFP / Getty Images)

Moldova este gata să asigure Europa cu produse gustoase şi vinuri de calitate. Despre aceasta a declarat marţi, într-un interviu acordat pentru postul de televiziune Euronews, premierul Iurie Leancă, menţionând că actuala guvernare a republicii este gata să "lărgească zona de stabilitate şi dezvoltare economică în estul Europei".

Potrivit "Infotag", şeful Guvernului a comunicat următorul lucru: „cursul integrării europene a Moldovei este susţinut de majoritatea populaţiei şi de către Coaliţia de guvernare, şi prevede implementarea aceloraşi norme şi valori ca şi în UE".

"Conaţionalii mei au confirmat această dorinţă la mitingul pentru susţinerea cursului pro - european al autorităţilor, care a devenit cel mai amplu după declararea independenţei RM în 1991", a spus Leancă.

Premierul a numit alegerea proeuropeană de dezvoltare a RM "clară şi evidentă, precum pentru partenerii şi prietenii noştri din Vest, astfel şi pentru cei din Est".

Potrivit lui, "realizarea cerinţelor pentru integrare europeană va transforma Moldova într-o ţară stabilă şi previzibilă".