Biroul pentru relaţii cu diaspora a lansat "Harta vinurilor moldoveneşti"

Vinuri de colecţie
Vinuri de colecţie (Epoch Times România)

Biroul pentru relaţii cu diaspora din cadrul Guvernului RM a creat o hartă virtuală a vinurilor moldoveneşti www.moldovanwine.net pentru promovarea vinurilor moldoveneşti peste hotarele ţării şi pentru depistarea punctelor comerciale în care acesta este vândut.

Autorii proiectului au comunicat că acesta nu este unul comercial, nu este finanţat de nimeni şi are scopul nu doar să ajute consumatorul în a găsi peste hotare vinuri moldoveneşti, dar şi să impună vinificatorilor autohtoni să caute noi posibilităţi pentru realizarea producţiei. Fiecare doritor poate posta pe site, de pe computer sau de pe telefonul mobil acele locuri, de unde a procurat vin moldovenesc.

Adăugarea locului se face în două etape: aprobarea din partea administraţiei site-ului şi verificarea utilizatorului, menţionează InfoTag. Se admite menţionarea producătorilor şi a denumirilor de vinuri care pot fi procurate de la acel anumit punct comercial. Este recomandată introducerea de date despre magazin, de exemplu: unde se află, calitatea servirii şi alte informaţii folositoare pentru utilizatori.

Site-ul deja conţine informaţia despre 11 de puncte comerciale din 10 ţări ale lumii. Consumatorii pot aprecia fiecare punct comercial, pot publica materiale video şi fotografii.