Victorie pentru diaspora. După vizita lui Iohannis, Spania ia în calcul un acord de dublă naţionalitate

Înainte de vizita oficială efectuată de preşedintele Klaus Iohannis în Spania, Federaţia asociaţiilor de români din Europa atrăgea atenţia că conaţionalii noştri care trăiesc în Spania cer să fie trataţi la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi solicită ca cele două ţări să semneze un tratat bilateral de dublă cetăţenie, astfel încât românii care vor să devină şi cetăţeni spanioli să nu fie obligaţi să îşi piardă cetăţenia română.
Klaus Iohannis şi regele Felipe al VI-lea (facebook.com/Klaus Iohannis)
Andrei Pricopie
14.07.2015

Înainte de vizita oficială efectuată de preşedintele Klaus Iohannis în Spania, Federaţia asociaţiilor de români din Europa atrăgea atenţia că românii care trăiesc în Spania cer să fie trataţi la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi solicită ca cele două ţări să semneze un tratat bilateral de dublă cetăţenie, astfel încât românii care vor să devină şi cetăţeni spanioli să nu fie obligaţi să îşi piardă cetăţenia română.

"În urma solicitării pe care FADERE a trimis-o săptămână trecută preşedintelui României, administraţiile de la Madrid şi Bucureşti sunt de acord să studieze posibilitatea încheierii unui acord de dublă naţionalitate pentru românii care locuiesc în Spania şi pentru spaniolii care locuiesc în România.

Ieri domnul Klaus Iohannis a vizitat Spania şi pe lângă problemele legate de colaborarea dintre România şi Spania, conform spuselor şefului Guvernului spaniol, domnul Mariano Rajoy, pe masa discuţiilor s-a aflat şi tema dublei naţionalităţi", a transmis marţi FADERE, în cadrul unui comunicat de presă.

Pe lângă cei 900 000 de români care locuiesc în Spania care ar putea beneficia de acest acord mai sunt şi spaniolii care locuiesc în România şi care ar dori să aibe cetăţenie română fără să o piardă pe cea spaniolă, motiv pentru care, în următoarele zile, FADERE va semna un acord cu Asociaţia spaniolilor din România ca împreună să susţină implementarea acordului de dublă naţionalitate.

"Suntem conştienţi că este un proces greoi care are nevoie de timp, totuşi apreciem că preşedintele României a pus pe masa discuţiilor de la Madrid şi probleme cu care diaspora din Spania se confruntă", a declarat Daniel Tecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor