Victor Ponta, după discuţiile cu Cazanciuc, insistă că sunt coduri „bune, europene”

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După întâlnirea premierului Victor Ponta cu Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei, unde ministrul a centralizat propunerile de modificare a Codului de Procedură Penală, primul ministru a declarat că cele două coduri, penal şi de procedură penală, sunt coduri „bune, europene” .

Modificările propuse de CSM, Ministerul Public şi reprezentanţii ÎCCJ vor fi puse în dezbatere publică până miercuri, când va avea loc şedinţa de Guvern.

„Cele două coduri au fost discutate de specialişti de câţiva ani, au fost adoptate în urmă cu 4-5 ani, promulgate, discutate şi prezentate partenerilor noştri europeni şi judecătorilor, sunt conduri moderne, europene şi, să vii acum, după atâţia ani, să spui că nu sunt bune, mi se pare un semn de neseriozitate. Iar să spui că protejează infractorii, mi se pare o prostie”, a declarat primul ministru.

Premierul Ponta l-a acuzat pe preşedintele Băsescu că a criticat Codul Penal doar ca să dea în Cătălin Predoiu – prezidenţiabilul PDL -, în favoarea protejatei sale, Elena Udrea, recent înscrisă în PMP.

Premierul a mai informat că guvernul va aproba mici ajustări ale Codului de Procedură Penală, care vor clarifica şi problema interceptărilor.

Primul ministru a precizat totodată că, la începutul săptămânii viitoare, în Parlament va fi aprobată o lege de abrogare a articolului 278 din noul Cod Penal care se referă la activitatea mass-media.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că va prezenta un pachet de acte normative, decizia finală pentru modul în care acestea vor fi adoptate aparţinând Guvernului. Acestea ar putea fi adoptate prin dezbatere parlamentară, ca proiect de lege, sau vor putea fi direct adoptate în regim de urgenţă, ca OUG.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne