Neamţu: DNA rămâne fără unul din cele mai puternice instrumente - interceptarea telefoanelor demnitarilor

Mihail Neamţu
Mihail Neamţu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
28.01.2014

„USL este pe cale să-şi vadă îndeplinit visul de aur: DNA rămâne, de la 1 februarie, fără unul din cele mai importante instrumente de anchetă, interceptarea telefoanelor demnitarilor”, a precizat marţi, preşedintele Noua Republică, Mihai Neamţu, pe contul său de Facebook.

Potrivit lui Neamţu, noile coduri, cel Penal şi de Procedură Penală, permit procurorilor să-i intercepteze pe miniştrii „doar după ce aceştia află că împotriva lor a început urmărirea penală”.

„Dacă procurorii nu pot strânge probe prin intermediul interceptărilor telefonice autorizate de judecători înainte de a merge în faţa Parlamentului pentru obţinerea avizului, e greu de crezut că dosarul va fi suficient de convingător pentru ca acesta să fie acordat. Practic această prevedere blochează anchetele în cazuri de mare corupţie”, scrie Expert Forum.

Mihail Neamţu se solidarizează cu celelalte instituţii ale statului care au cerut USL să modifice aceste prevederi care le dau mână liberă corupţilor.

„Preşedinta ÎCCJ, judecătoarea Livia Stanciu, DNA-ul, DIICOT-ul, mai multe ONG-uri, îl roagă de mai multe luni pe Victor Ponta să corecteze această situaţie. La Palatul Victoria, tăcere deplină. Noua Republică se alătură acestor demersuri, cere premierului USL să pună statul de drept deasupra intereselor de partid şi personale şi solicită emiterea de urgenţă a unei ordonanţe care să corecteze acele prevederi care ar permite ca, de la 1 februarie, corupţii să nu mai aibă nici o teamă de DNA”, a subliniat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor