Victor Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală

Premierul Victor Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu-i îngăduie Guvernului să combată acest fenomen, el susţinând că actuala lege a insolvenţei permite companiilor să nu plătească taxe.
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
30.10.2013

Premierul Victor Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu-i îngăduie Guvernului să combată acest fenomen, el susţinând că actuala lege a insolvenţei permite companiilor să nu plătească taxe.

Premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei cu ocazia inaugurării unei noi linii de producţiei la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, că apreciază companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care îşi plătesc taxele la bugetul de stat, compensând în acest mod evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

Cu această ocazie, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu permite ca Guvernul să combată acest fenomen.

"Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fiscală, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta.

Referitor la legea actuală a insolvenţei, el a afirmat că aceasta "încurajează companiile să nu plătească taxe".

El a catalogat actuala lege a insolvenţei ca fiind "o lege proastă" şi a afirmat că este decis să o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" să investească, să plătească şi să fie "actorii corecţi" în economia românească.

Victor Ponta a mai afirmat că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în România, taxe şi impozite de cca.200 de milioane de euro şi că, până în prezent, această companie nu a cerut ajutor de stat, dar, dacă Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda "cu mare plăcere", deoarece ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.

PDL cere demisia premierului Ponta

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PDL, cere premierului Victor Ponta şi miniştrilor săi să-şi dea demisia, după ce Curtea Constituţională a hotărât că noul Cod al Insolvenţei este neconstituţional. Anterior, PDL a sesizat Avocatul Poporului explicând mai multe vicii de neconstituţionalitate.

"Ponta pontează la incompetenţă încă o dată, în loc de locuri de muncă, falimente, în loc de reforme, încălcarea Constituţiei prin ordonanţe. După ce PDL a sesizat Avocatul Poporului arătând mai multe vicii de neconstituţionalitate, CCR a respins ieri Codul Insolvenţei ca fiind neconstituţional. Se impune urgent demisia de onoare a dlui Ponta şi a întregului Guvern!", a afirmat Cătălin Predoiu într-o postare pe facebook.

Totodată, Elena Băsescu reaminteşte că atunci când Victor Ponta nu se afla la guvernare a cerut demisia guvernului după ce Curtea Constituţională respinsese comasarea alegerilor. Elena Băsescu a solicitat executivului să-şi dea demisia după ce CCR a declarat OUG pentru Codul Insolvenţei ca fiind neconstituţional: "'Guvernul trebuie să demisioneze astăzi, ţinând cont ca şi-a angajat răspunderea pe o lege nedemocratică şi declarată neconstituţională. [...]Este o înfrângere catastrofală pentru Guvern, care trebuie să plece astăzi!' Cuvintele nu-mi aparţin mie, ci preşedintelui PSD, Victor Ponta, care în ianuarie 2012 încerca să speculeze politic maximal decizia Curţii Constituţionale de a respinge comasarea... alegerilor parlamentare cu cele locale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor