Vicepreşedintele CSM: Nu există motive pentru care şeful DIICOT sau procurorul general să părăsească funcţia
alte articole
Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că nu există motive pentru care procurorul şef al DIICOT sau procurorul general al României să îşi părăsească funcţiile ca urmare a scandalului iscat după plecarea din ţară a deputatului Mihail Boldea.
Întrebată care este poziţia CSM privind acest scandal, Oana Schmidt-Hăineală a precizat că Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind modul de instrumentare a cauzei la Serviciul Teritorial Galaţi al DIICOT urmare a aspectelor vehiculate în spaţiul public.
"Trebuie avut în vedere faptul că procurorul este independent în soluţionarea cauzei şi în adoptarea măsurilor tactice de anchetă", a explicat vicepreşedintele CSM.
În legătură cu solicitările publice de demitere a unor procurori cu funcţii de conducere legate de cazul Boldea, vicepreşedintele CSM a subliniat: "În raport de ce am afirmat anterior, nu văd motivele pentru care procurorul şef al DIICOT sau procurorul general să-şi părăsească funcţiile".
Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele apărute în mass-media în legătură cu plecarea din ţară a inculpatului Mihail Boldea, cercetat de DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Trebuie avut în vedere faptul că procurorul este independent în soluţionarea cauzei şi în adoptarea măsurilor tactice de anchetă.
Potrivit sursei citate, în raport de conţinutul articolelor de presă, Serviciul de inspecţie judiciară pentru procurori urmează a efectua verificări prealabile, potrivit competenţelor.
Mihail Boldea, cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, a părăsit teritoriul României la data de 17 martie, anterior datei la care Camera Deputaţilor a avizat cererea de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării preventive a inculpatului (20 martie).