C. Kovesi: Nu e nevoie de un tratat de extrădare pentru aducerea lui Boldea din Kenya

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
23.03.2012

Codruţa Kovesi, procurorul general, a declarat vineri că Mihail Boldea poate fi adus din Kenya pe baza "principiul de reciprocitate".

"Nu este nevoie de tratat de extrădare, este suficient sa se aplice un principiu de reciprocitate", a precizat procurorul general, la plecarea de la bilanţul SRI. Kovesi a explicat că România nu are tratat de extrădare nici cu Indonezia, dar Nicolae Popa a putut fi adus înapoi în ţară.

Codruţa Kovesi a mai spus că demisia procurorului de caz de la Galaţi nu ar fi utilă, în condiţile în care el cunoaşte cel mai bine dosarul lui Mihail Boldea.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri, la bilanţul SRI, că Mihail Boldea se afla, în urmă cu câteva ore în Kenya şi a asigurat că se va implica, pe palier politic, pentru readucerea în ţară a acestuia.

Mihail Boldea a fost dat în urmărire internaţională, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis joi emiterea de îndată a unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în lipsă, pe numele deputatului.

Acum, Mihail Boldea urmează să fie căutat prin Interpol. Deputatul Mihail Boldea a plecat din ţară, în 17 martie, pe la Vama Giurgiu, cu destinaţia Turcia, iar din Turcia, de pe Aeroportul Ataturk, s-a îmbarcat spre o altă destinaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor