Vicepreşedintele CJ Caraş Severin şi nepotul său, trimişi în judecată de DNA

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.06.2015

Procurorii DNA au dispus marţi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ionesie Gheorghioni, sub acuzaţia de trafic de influenţă, reiese dintr-un comunicat remis de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi.

În faţa instanţei va trebui să se prezinte şi nepotul acestuia, Cosmin Adrian Gheorghioni, aflat de asemenea în arest preventiv. Tânărul este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş – Severin cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.

Rechizitoriul procurorilor DNA

"În perioada 2013 – mai 2015, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, a pretins şi primit de la un om de afaceri (martor denunţător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă.

În schimbul sumelor menţionate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăţilor de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat – unitate din structura Consiliului Judeţean Caraş Severin şi prin acceptarea şi semnarea devizelor de lucrări de către funcţionarii din cadrul aceleiaşi instituţii.

Suma de 8.400 de euro a fost pretinsă şi primită în mai multe tranşe de către inculpatul Gheorghioni Ionesie, prin intermediul inculpatului Gheorghioni Adrian Cosmin.

Pentru ajutorul acordat, Gheorghioni Adrian Cosmin, rudă a inculpatului, a primit de la soţia omului de afaceri, ca folos propriu, o cameră foto cu diverse accesorii, în valoare de cca. 1.900 lei.

La data de 25 martie 2015, în baza unei noi înţelegeri infracţionale convenite cu martorul denunţător, inculpatul a primit suma de 10.000 lei ca primă parte a procentului de 10% din încasările primite de firma omului de afaceri, pentru două contracte de deszăpezire încheiate în luna decembrie 2014.

Diferenţa de 20.000 lei a fost remisă inculpatului Gheorghioni Ionesie la data de 12 mai 2016, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 10 imobile ce aparţin inculpaţilor Gheorghioni Ionesie şi Gheorghioni Adrian Cosmin, până la concurenţa sumelor de 205.276 lei şi 175 euro.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Serviciului Român de Informaţii."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor