Justiţia sub asediu. Jurnalista Emilia Sercan: Clasa politică reacţionează cu o duritate nemaivăzută

Jurnalista Emilia Sercan
Jurnalista Emilia Sercan (facebook.com)
Andrei Pricopie
01.06.2015

Politicienii atacă Justiţia pe două paliere extrem de evidente, schimbarea legislaţiei şi distrugerea încrederii pe care populaţia o are în justiţie, a precizat duminică seară, la Realitatea TV, jurnalista de investigaţii Emilia Sercan.

"Astăzi ce vedem? Clasa politică reacţionează cu o duritate nemaivăzută. Sunt două paliere extrem de evidente, cel al schimbării de legislaţie şi un atac la încrederea pe care populaţia o are în justiţie pentru că, în momentul în care încrederea populaţiei se prăbuşeşte, atunci se poate construi mult mai bine... vor câştiga cei care în momentul de faţă au probleme cu corupţia, cei care au furat din banul public liniştiţi ani de zile, 25 de ani, iar acum se văd puţin în faţa unei răspunderi juridice pe care nu şi-o puteau imagina în urmă cu măcar un an şi jumătate", a declarat jurnalista.

Emilia Sercan a ţinut să sublinieze că, într-un an şi două/trei luni de zile, DNA a ajuns la un nivel de încredere de 61,4%, iar procentele cresc cam cu 2% din trei în trei luni, în contextul în care anul trecut, pe vremea aceasta, vorbeam undeva de 52,53%.

"La nivel de percepţie generală avem de-a face cu faptul că justiţia îşi face treaba şi există într-adevăr, iar oamenii au încredere", a mai afirmat jurnalista.

Recomandăm şi Justiţia sub asediu. Claudiu Dinu: Nu putem vorbi de prostie sau eroare. Totul este etapizat, are un target clar.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor