Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae şi-a înaintat demisia premierului Ponta
alte articole
Plasat sub control judiciar după ce procurorii DNA l-au acuzat de trafic de influenţă, vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae şi-a înaintat demisia din funcţie premierului Victor Ponta.
''Subsemnatul Romeo Nicolae Florin, numit prin decizia (...) în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, coordonator al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, având în vedere contextul implicării mele într-o cauză penală de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, înţeleg să-mi prezint demisia de onoare din această funcţie'', se arată în documentul transmis de Romeo Nicolae premierului Ponta, citat de Agepres.
În texul transmis premierului Ponta, fostul vicepreşedinte ANAF mai susţine că nu este vinovat de acuzele pe care i le aduc procurorii.
''Vă asigur, dl prim-ministru, de neimplicarea mea în săvârşirea de fapte penale şi de faptul că mi-am depus întreaga energie în construcţia şi operaţionalizarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, structură în care cred şi voi crede până la capăt. Mulţumindu-vă pentru ocazia pe care mi-aţi acordat-o de a fi învestit în această demnitate, vă asigur, dl prim-ministru, de respectul meu'', precizează Romeo Nicolae.
Amintim că Romeo-Florin Nicolae a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
"În calitate de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins şi primit echivalentul în lei a sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de societatea respectivă împotrivă unei decizii de impunere.
Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale, de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova. Ulterior decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei."
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.