Şpăgi fabuloase pentru o "vorbă bună" la ANAF şi SRI. DNA strică o "afacere" de peste 500.000 de euro

(photos.com)

Procurorii DNA au dispus, joi, începerea urmăririi penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a lui Şocarici Costin Gabriel, administrator al unei societăţi comerciale, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în decembrie 2014, Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) nici mai mult nici mai puţin de jumătate de milion de euro, în trei tranşe, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul ANAF şi asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă.

Şocarici a primit de la respectivul afacerist, în contul traficului de influenţă pe care a susţinut că-l poate face, sumele de 594.507,52 lei, 535.152,07 lei precum şi un bilet la ordin în valoare de 98.000 lei.

Procurorii DNA precizează că atât omul de afaceri cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

De asemenea, în acelaşi context, Şocarici Costin Gabriel a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice, cu scopul obţinerii unei soluţii favorabile omului de afaceri.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 lei, a fost disimulată de către Şocarici sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de către denunţător.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne