Venezuelenii îşi fugăresc preşedintele, bătând în oale şi tigăi (Video)

Înverşunaţi de foamete şi de criza extremă, venezuelenii din Margarita, Villa Rosa, şi-au fugărit preşedintele strigându-i vorbe de ocară.
Dictatorul venezuelean Nicolas Maduro.
Dictatorul venezuelean Nicolas Maduro. (Captură Foto)

Bătând în crătiţi şi tigăi, locuitorii din nordul Venezuelei, ţară unde oamenii au ajuns să mănânce animale de la Zoo de foame, l-au fugărit pe străzi, vineri seara, pe preşedintele Nicolas Maduro, venit în localitatea lor pentru a inaugura mai multe locuinţe sociale.

Potrivit gândul.info, oamenii din Margarita, Villa Rosa, l-au înconjurat pe Maduro, şi au început să-l insulte şi să-i bruscheze gărzile de corp.

Preşedintele a vrut să se retragă din mijlocul mulţimii furioase, iar fiecare încercare de a potoli spiritele n-a făcut decât să-i agite şi mai mult pe protestatari. În cele din urmă, liderul de la Caracas a ajuns într-un loc sigur.

Gestul protestarilor nu a scăpat nesancţionat, 30 de persoane bănuite că ar fi fost implicate în incidente ajungând în arest, potrivit Reuters

Reamintim că Venezuela, pe vremuri cea mai bogată ţară din America Latină, posesoare a unor zăcăminte de ţiţei comparabile cu cele ale Arabiei Saudite, se confruntă de peste 8 ani cu o criză economică masivă. Fostul preşedinte marxist Hugo Chavez a înscris societatea venezueleană pe un parcurs socialist "bolivarian", plin de naţionalizări şi măsuri de control guvernamental asupra preţurilor şi economiei în general, politică ce a generat, aşa cum era de aşteptat, un dezastru la scară naţională.

Venezuelenii au ajuns să stea la cozi şi câte 12 ore cu speranţa că vor găsi alimente de cumpărat în acea zi, iar revoltele şi jafurile au loc în mod regulat. În mai multe provincii ale ţării s-au înregistrat incidente în care au fost prădate farmacii, supermarketuri şi camioane cu mâncare, oamenii strigând “ne este foame” iar presa a consemnat că venezuelenii au ajuns să vâneze câini, pisici şi porumbei pentru a-i mânca, la un moment dat raportându-se chiar şi un atac asupra unei grădini zoologice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe