Vasile Blaga la Congresul PNL: „Trăiesc emoţia visului pe cale să se îndeplinească"

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Invitat la Congresul Naţional al PNL în care se decide, printre altele, şi viitoarea fuziune cu PDL-ul, Vasile Blaga, preşedintele partidului democrat-liberal, a declarat, sâmbătă că PNL este „cel mai natural partener pentru partidul pe care îl conduce" şi că PDL este pregătit să facă alături de PNL o „construcţie solidă”.

„Trăiesc emoţia visului pe cale să se îndeplinească, aceea de a vedea partidul meu, PDL, alături de PNL în marele proiect al dreptei, partidul dreptei unite”, a declarat preşedintele PDL, afirmând că PNL este partenerul pe care şi l-a dorit pentru partidul său, partenerul pe care l-a considerat "cel mai aproape de crezul PDL”.

„Nu am fost de acord cu ruperea alianţei DA în 2007, m-am opus integrării la guvernare a PDL cu PSD în 2008, am crezut întotdeauna că partenerul natural al PDL este PNL. Pe calea pe care am pornit veţi avea în mine garantul colaborării oneste, cavalereşti, cu respectarea cuvântului dat”, a adăugat Blaga, citat de B1.

Reamintim că discuţiile despre fuziunea celor două partide au demarat imediat după alegerile europarlamentare din mai, la care ambele partide au obţinut rezultate sub aşteptări. Fuziunea vizează în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale de către un candidat unic al dreptei precum şi, conform liderilor celor două partide, apariţia unui puternic partid de dreapta care să guverneze „cel puţin până în 2024”.

În ambele partide există voci însă care se opun acestei fuziuni. În principal Monica Macovei - cea care practic a fost locomotiva electorală a PDL-ului în mai - şi-a exprimat rezerve cu privire la fuziunea cu liberalii, partid ce a guvernat până nu demult alături de PSD, afirmând că o alianţă ar fi o formulă mult mai oportună. Apele nu sunt mai liniştite nici în PNL, unde Norica Nicolai s-a exprimat categoric împotriva fuziunii dintre partidul său şi PDL, afirmând că democrat-liberalii au făcut prea mult rău României pentru ca PNL, partid care „şi-a onorat promisiunile”, să fuzioneze cu ei.

În pofida scepticilor din partid, Blaga a afirmat, în faţa Congresului Naţional al PNL, că partidul său este alături de liberali, pentru o construcţie comună „solidă”:

„Nu am venit în faţa dumneavoastră nici să vă ofer pe tavă PDL-ul, nici să ofer PDL-ul altcuiva. Am venit cu mesajul că PDL-ul vă este alături, pregătit pentru o construcţie comună solidă”, a conchis liderul PDL.

Cea de-a doua zi a Congresului PNL a debutat în prezenţa a aproximativ 1.500 de delegaţi şi a invitaţilor din partea PDL şi a Forţei Civice. Astăzi liberalii îşi vor alege preşedintele, vicepreşedinţii, prezidenţiabilul şi vor decide asupra oportunităţii fuziunii cu PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne