Klaus Iohannis: „Din punct de vedere politic, vom finaliza fuziunea în această vară”

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

"Sâmbătă e o zi specială pentru PNL, vom avea alegeri pentru şefia PNL, mâine se va hotărî în ce direcţie merge PNL în perioada următoare." a declarat vineri seara Klaus Iohannis, la Realitatea TV, prefigurând cea de-a doua zi de congres a liberalilor, în cadrul căreia se va stabili "în ce direcţie merge PNL în perioada următoare."

După ce vineri PNL şi-a votat noul statut, în congresul de sâmbătă se vor dezbate unificarea dreptei, fuziunea cu PDL şi adeziunea PNL la PPE, a mai explicat Iohannis. Tot sâmbătă va fi desemnat şi candidatul pentru cursa prezidenţială, urmând ca ulterior, în urma negocierilor cu PDL-ul, măsurătorilor sociologice etc. să fie stabilit candidatul unic al dreptei.

În ceea ce priveşte alegerile pentru preşedinţia PNL, acestea vor fi destul de simple, a declarat Iohannis, având în vedere că în cursă vor intra doar doi candidaţi (el şi Ioan Ghişe): "Fiecare îşi va prezenta moţiunea, după care se va vota. Cine are mai multe voturi, câştigă.", a explicat preşedintele interimar PNL.

În ceea ce priveşte prezidenţiabilul PNL, "este posibil ca domnul Antonescu să apară sâmbătă în discuţii pentru alegerile prezidenţiale, a precizat Iohannis, afirmând că a discutat deja cu Antonescu pe acest subiect:

"Am discutat cu domnul preşedinte Crin Antonescu, care a fost una ca între prieteni, a rămas că indiferent cum continuăm, am stabilit să continuăm împreună. Rolul domnului Crin Antonescu va fi foarte important în campania în care intră PNL. (...) Este posibil ca domnul Antonescu să apară sâmbătă în discuţii pentru alegerile prezidenţiale. Avem doi candidaţi pentru şefia PNL, avem 60 de candidaţi pentru posturile de vicepreşedinţi şi cred că aceste lucruri se pot aplica la orice altă nominalizare. Important să avem o decizie fermă a partidului.", a afirmat Iohannis.

La congresul PNL vor lua parte mulţi invitaţi importanţi, printre care şi Vasile Blaga, care va avea un mesaj pentru liberali, a mai informat Iohannis:

"Sâmbătă avem mai mulţi invitaţi importanţi, domnul Vasile Blaga va fi la congres. Va avea un mesaj, un discurs pentru congresul PNL, mi se pare absolut normal să existe un astfel de mesaj. Pe domnul Ponta nu l-am invitat la congres, domnul Mihai Răzvan Ungureanu este invitat, reprezentanţii UDMR nu vor putea fi prezenţi, din păcate, la congres" a precizat preşedintele PNL.

Nu în ultimul rând, Iohannis a ţinut să precizeze că unificarea dreptei nu are ca scop principal câştigarea alegerilor prezidenţiale ci miza este una pe termen lung şi anume, crearea unui mare partid de dreapta şi care să devină, în scurt timp, partidul care decide viitorul României.

"PNL împreună cu PDL vor da un partid care în 2016 va ajunge, prin alegeri parlamentare, să guverneze România, cel puţin până în 2024" a declarat Iohannis.

"Din punct de vedere politic, vom finaliza fuziunea în această vară", a anunţat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne