Vasile Blaga: Ca să poată plăti salariile şi pensiile, Ponta a cheltuit banii din licenţele 4G

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri seară că premierul Victor Ponta a plătit salariile şi pensiile din banii obţinuţi în urma vânzării licenţelor 4G şi că sacul cu bani deja s-a terminat.
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
22.11.2012

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat miercuri seară că premierul Victor Ponta a plătit salariile şi pensiile din banii obţinuţi în urma vânzării licenţelor 4G şi că sacul cu bani deja s-a terminat.

Vasile Blaga a mai precizat într-o emisiune de la Realitatea TV că un scor de sub 20% obţinut de ARD la alegerileparlamentare ar fi unul rău, iar declaraţia sa a survenit cu puţin timp înainte de difuzarea unui sondaj în care ARD era creditată cu 15%.

Iată principalele declaraţii ale liderului PDL:

- Despre manifestarea de la Palatul Cotroceni: Eu cred că este un lucru normal, concilierea preşedintelui cu Iliescu şi Constantinescu. Era vorba de 10 ani de când suntem în NATO. Cred că este foarte bine. De data asta a fost aniversarea de 10 ani. Este foarte bine că au fost cei trei preşedinţi împreună.

- Despre sondaje: Eu nu pun la îndoială nicio analiză sociologică. Lucrăm cu aceeaşi casă de sondare de 17 ani, lucrurile arată cu totul altfel. Eu nu cred decât în cele care sunt obişnuit să văd că niciodată nu au dat rateuri. Aceeaşi casă de sondare a arătat aceeaşi prezenţă la vot de peste 50%. Scaunul meu nu contează. Contează PDL, ARD. Un scor sub 20% ar fi un scor rău. Un scor de 25-30% ar fi unul foarte bun. Scorul nostru maxim a fost 34,5%.

- Sunt oameni care cedează unor presiuni foarte mari care se fac în teritoriu de USL Caracterul omului se vede atunci când este greu. Nu ştiu situaţia de acolo, nu o pot confirma.

Despre guvernare: Am luat măsuri foarte bine. Orice program de guvernare în România trebuie să se bazeze pe investiţii, ca să ai de unde da pensii şi salarii. Se termină şi sacul, de fapt este terminat sub Ponta. Ponta nu mai are bani, ce face anul viitor, de unde scoate bani pentru anul viitor?

- Sub Ponta a scăzut PIB-ul acestei ţări cum nu a mai scăzut niciodată.

- Eu cred că ar fi trebuti practicată şi de către PDL, ca de către toate forţele poltiice, mai multe schimbări de Guvern, pentru a depresuriza populaţia. Este o practică normală. Plecarea a fost întârziată, pentru că am spus în permanenţă că e o practică aceea de cantona partidul sub Guvern.

- Există încă probleme relative la cunoaşterea siglei ARD. nu regret nimic, pentru că până la urmă ideea noastră a fost tocmai aceea de a aduna lângă noi toate forţele de dreaptacare împărtăşesc aceleasşi valori. Cum este posibil să declari, domnule Ponta şi Antonescu, dar de fapt, vii în Senat şi votezi împotriva unei hotărâri definitive. Cum este posibil ca domnul Ponta să nu-l dea afară pe domnul Haşotti. Aţi mai văzut vreodată ca un ministru să ceară eliberarea unui primar, acuzat de corupţie?

- Prima dată, în momentul în care s-au anunţat cei de la INS scăderea PIB cu 0,5%, a apărut chestia cu VETO-ul în Comisia Europeană, pe urmă, ieri, la Bistriţa, când a declarat că dacă ANI şi DNA vor fi înfiinţate, nu sunt convins că românii îşi mai doreau să intre în UE.

- Nu am repetat greşelile lui Tăriceanu. În primele cinci luni de zile, 1.3 miliarde. Domnul Gherghina este indispensabilul Gherghina din toate guvernele. A spus că vor fi deblocate trei programe, nu e deblocat nici unul.

- Problemele au pornit inclusiv de la negocieri, de la semnarea tratatului. Încerc să vă explic - din moment ce am început la 1 ianuarie 2007, si nu este o scuză faţă de Polonia.

- Ca să iei în întregime modelul polonez, ar fi trebuti să faci şi regionalizare, să ai la dispoziţie capacitatea adminsitrativă a autoritătilor publice locale. 90% din comune nu au capacitatea de a absorbi fonduri pentru că nu pot pune la bătaie resursele lor.

- Despre bugetul UE: România negociază, iar preşedintele are o întâlnire cu Van Rompuy chiar mâine dimineaţă. Cum să particip la un miting electoral al USL, când de fapt toata tema era să se dea cocoş şi să încearcă să-şi rezolve prostiile. Este o copilărie. Aceşti doi oameni s-au întâlnit şi au discutat.

- Acum vă simţiţi jigniti de Europa. Ne-aţi jignit, iar noi vă spunem cum să cheltuiţi banii voştri. Ne iau un miliard pe ani, şi vrem să primim 5 miliarde de euro in plus. Nu plecăm capul şi nu pleacă nici preşedintele capul. Noi avem 2 poziţii în două zone: fondurile de coeziune şi zona agriculturii, unde iar avem aliaţi puternici. Avem cu cine negocia, dar trebuie să fim acolo la negocieri. Vor fi negocieri foarte dure, s-ar putea să ne mai întâlnim o dată.

- Dacă ni se blochează botezul, nu mai e aşa de bine. Sunt probleme de rezolvat în absorbţia fondurilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor