Vasile Blaga: Dacă Alin Trăşculescu va fi arestat, pe loc îl vom da afară din partid
alte articole
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că, în cazul în care deputatul Alin Trăşculescu va fi arestat, “pe loc îl vom da afară din partid”. Liderul PDL Vrancea a fost prins în flagrant de către procurorii DNA, în timp ce primea aproximativ 50.000 de euro.
“În momentul în care se va prezenta în faţa instanţei, dacă procurorii fac acest demers, şi va fi arestat, pe loc îl vom da afară din partid”, a afirmat Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul Alianţei România Dreaptă (ARD).
Copreşedintele ARD, Vasile Blaga, a afirmat că, începând de luni, 12 noiembrie, organizaţia PDL Vrancea va avea o conducere interimară, iar preşedintele va fi ales în urma consultării cu Biroul Permanent Judeţean Vrancea.
Liderul democrat liberalilor a menţionat că PDL nu-l va mai susţine pe Alin Trăşculescu şi că, în cazul în care va fi găsit vinovat şi arestat, va fi exclus din partid.
“Începând de astăzi organizaţia PDL Vrancea va avea o conducere interimară. O să numesc un preşedinte interimar după mă consult cu Biroul Permanent Judeţean Vrancea şi o să fac asta prin dispoziţie de preşedinte, aşa cum spune statutul partidului. Listele electorale sunt deja definitive, prin decizia Biroului Electoral Central, astfel încât ele nu mai pot fi modificate, dar PDL şi ARD încetează astăzi susţinerea politică pentru deputatul Alin Trăşculescu”, a declarat Vasile Blaga.
Blaga: PDL va vota solicitarea, dacă va exista, de ridicare a imunităţii deputatului Alin Trăşculescu
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că în cazul în care procurorul general va solicita ridicarea imunităţii deputatului Alin Trăşculescu, grupul parlamentar democrat liberal va vota “pentru”.
“Încă de ieri (duminică - n.r.) am dat dispoziţie preşedintelui grupului nostru parlamentar din Cameră, domnului Mircea Toader, ca parlamentarii PDL să fie prezenţi în Bucureşti şi să voteze şi în Comisia Juridică a Camerei şi în plen solicitarea, dacă va exista, a procurorului general de ridicare a imunităţii deputatului Alin Trăşculescu. Asta a fost poziţia noastră dintotdeauna, spre deosebire de USL”, a afirmat Vasile Blaga, copreşedintele Alianţei România Dreaptă (ARD).
Liderul democrat liberalilor a adăugat că aceasta este diferenţa dintre ARD şi USL care s-a interpus acţiunilor justiţiei, “dacă un parlamentar sau un demnitar USL era cel vizat de justiţie”.
“Războiul USL-ului cu justiţia şi tratamentul special pe care demnitarii USL l-a aplicat acestora, începând cu Gabriel Bivolaru pentru care premierul şi preşedintele PSD de la acea dată, Adrian Năstase, s-a dus să asedieze Parchetul General. Majoritatea PSD-PNL a tergiversat ani de zile ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase. Tot PSD, în frunte cu Victor Ponta, s-au dus la Piteşti pentru a-l apăra pe preşedintele organizaţiilor de acolo şi preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu. Majoritatea USL din Parlament, nu mai departe decât acum două săptămâni, a refuzat să pună în practică o decizie definitivă a Înaltei Curţi în cazul senatorului Mircea Diaconu care a fost declarat incompatibil cu funcţia de senator. Când patru membrii ai Guvernului Ponta au fost declaraţi incompatibili de ANI, USL a avut o singură reacţie: a acuzat ANI că intră în campanie electorală, în loc să lase justiţia să-şi facă datoria, când Antonescu a declarat că este convins de nevinovăţia celor patru şi s-a declarat solidar cu ei. Acelaşi Crin Antonescu a spus că de fapt nici Adrian Năstase şi nici Cătălin Voicu nu au fost condamnaţi pe drept. Nu există niciun caz în istoria PSD, în care acest partid s-a supus legii”, a explicat Vasile Blaga.
DNA a început duminică urmărirea penală în cazul deputatului PDL de Vrancea Alin Trăşculescu, care a fost reţinut la Focşani, după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea bani de la un om de afaceri.
Alin Trăşculescu a fost prins în flagrant în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30, de către procurorii DNA, în timp ce primea aproximativ 50.000 de euro.
În schimbul banilor, Trăşculescu ar fi urmat să-i determine pe reprezentanţii autorităţilor locale din judeţul Vrancea să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi pe funcţionari din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi pe reprezentanţi ai unei societăţi comerciale să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător, menţionează procurorii.
După flagrantul organizat de DNA Bucureşti, politicianul a fost reţinut pe loc şi a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere a acestuia a expirat. Parlamentarul va fi cercetat în libertate şi a primit interdicţia de părăsi ţara.
Şefa Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă, Monica Macovei, a precizat că a votat împotriva candidaturii lui Alin Trăşculescu la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Conducerea formaţiunii nu a ţinut cont însă de punctul său de vedere şi i-a permis deputatului cercetat pentru corupţie să candideze.
Comisia de Etică a ARD a dat vot negativ pentru 36 de persoane înscrise pe listele de candidaturi pentru alegeri, însă unele dintre acestea au făcut contestaţii şi au reuşit să se menţină printre candidaţi, deşi nu întruneau criteriile necesare stabilite de formaţiune.