Vanghelie se dă victimă a "discuţiilor de taină" de la sediul MApN

Exclus din PSD după 20 de ani de activitate şi intrat pe mâinile procurorilor pentru corupţie, Marian Vanghelie revine constant în atenţia publică cu acuzaţii care mai de care mai halucinante la adresa rivalilor săi politici.
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Acuzat că a luat mită zeci de milioane de euro pentru a facilita atribuirea de contracte pe bani publici, primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, susţine că este victima întâlnirilor de taină care aveau loc la sediul Ministerului Apărării.

Fostul lider PSD se declară convins, "în proporţie de 99,99%", că a fost trimis la închisoare de Gabriel Oprea şi Victor Ponta, argumentând că denunţul împotriva sa a fost depus la Parchetul General, fieful lui Tiberiu Niţu la vremea respectivă.

„Ei au dat drumul la marea bătălie pe evaziune fiscală, împreună cu Parchetul General pentru că, din păcate, lucrurile sunt împărţite în România, puterea s-a împărţit în România şi nu mai merge coerent. Ei, împreună cu fostul procuror general Niţu, au dat drumul şi au nenorocit capitalul autohton (...) prin diferite formule, pentru că-i deranjau la diferite licitaţii. Plecând de aici, puţin mai departe îşi rezolvau pe această formulă toate problemele personale în interiorul partidului şi din jurul lor. Denunţul s-a făcut la Parchet, nu la DNA.

Mie mi-e foarte greu ca în 3 minute să explic cum se ocupă statul de drept, când vrea să se ocupe de cineva, cum se ocupă, cum te încreionează şi cum te bagă şi pe securitate naţională, te bagă şi pe siguranţă naţională, te bagă în toate manuscrisele necesare. Şi toate aceste lucruri se fac la nişte întâlniri de taină.

La vremea respectivă se făceau la Ministerul Apărării (...), discuţiile de taină, când se stabileau anumite lucruri, pe mai multe teme, nu doar Marian Vanghelie. S-au stabilit şi pentru unii care au deranjat la anumite licitaţii pe care le făcea Guvernul României la anumite ministere şi i-au eliminat pe unii din reţea doar pur şi simplu că-i deranjau", a declarat vineri seară, la România Tv, Marian Vanghelie, citat de Agerpres.

Întrebat dacă mai e atât de categoric cum era pe holurile ÎCCJ când spunea că le-a pregătit un loc în celulă lui Ponta şi Gabriel Oprea, edilul a replicat că nu mai doreşte nimănui să se ducă acolo.

„Nu le doresc nimănui, nici măcar lui Oprea sau Ponta să se ducă acolo. Că aş fi dorit să nu mai facă parte din clasa politică, da. Şi cred că aici trebuie să se oprească bătălia noastră politică. Nu trebuie să ajungem să ne arestăm, să ne creăm probleme familiilor. Cred că au împins meciul prea tare, şi Ponta şi Oprea, şi drept dovadă uitaţi-vă că, până la urmă, ei m-au trimis pe mine acolo, dar sus e un Dumnezeu”, a fost răspunsul lui Vanghelie.

Cât despre Gabriel Oprea, fostul preşedinte al PSD Bucureşti susţine că nu el i-a pregătit „un loc în celulă, cred că se ocupă alţii să-i pregătească”.

„Pe Ponta îl voiam dat jos. Pe fond, am avut de-a lungul timpului o relaţie, dar Ponta trebuia dat jos, că a făcut numai nenorociri. Oamenii nu cunosc toate problemele pe care le-a creat Ponta de-a lungul timpului”, a adăugat Vanghelie.