Universitatea Bucureşti: Solicitarea de retragere a doctoratului lui Ponta se sprijină pe dovezi incontestabile

Solicitarea de retragere a titlului de doctor plagiat al lui Victor Ponta se sprijină pe dovezi incontestabile, a subliniat Universitatea Bucureşti, replică la atacurile lansate de fostul premier la adresa conducerii sale.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti a luat în discuţie atacul lansat de Victor Ponta la adresa conducerii instituţiei după ce ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, a fost somat din nou să îi retragă titlul de doctor obţinut prin plagiat. Universitatea denunţă remarcile "denigratoare" postate de fostul premier pe contul său de Facebook care au fost ulterior preluate şi difuzate în presă.

"Afirmaţia d-lui Victor Ponta că în mandatul 2012-2016, ca şi ulterior, Universitatea din Bucureşti ar fi avut o conducere "securistă" este calomnioasă. Falsitatea acestei afirmaţii poate fi dovedită fie şi numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii instituţiei.

La fel de nefondată este şi afirmaţia că echipa managerială a Universităţii Bucureşti a fost impusă de către Preşedintele în exerciţiu în 2012, dl. Traian Băsescu", se arată în comunicatul Universităţii Bucureşti.

Reprezentanţii universităţii au subliniat că "decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti referitoare plagiatul din teza de doctorat a d-lui Victor Ponta a fost tranşantă şi lipsită de echivoc, bazată pe identificarea unui larg material probatoriu. Solicitarea de retragere şi de anulare a titlului şi a diplomei obţinute în mod fraudulos de către dl. Victor Ponta este firească şi se sprijină pe dovezi incontestabile".

Amintim că Victor Ponta a luat foc atunci când a aflat că Universitatea din Bucureşti a trimis, din nou, Ministerului Educaţiei dosarul în care sunt probate acuzaţiile de plagiat la adresa sa, împreună cu solicitarea adresată ministrului Adrian Curaj de a anula Ordinul de Ministru prin care fostul premier a obţinut titlul de doctor în drept.

"În anii '50 comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011 câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect "Curtea Penală Internaţională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal DOAR pentru mine) Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)!

Regret că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, că instituţii fundamentale sunt conduse de oameni "dirijaţi" de propriile lor slăbiciuni şi "schelete din dulap". Şi regret că numele Universităţii este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Şi în anii '50 şi în 2016 ticăloşia are şi oameni care nu se lasă speriaţi!", a scris fostul premier Victor Ponta pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne