Marian Vanghelie, dorit de 4-5 partide: „Mă doresc fără criterii de integritate, fără nimic”

În pofida răsunătorului dosar pe care-l are pe rol, Marian Vanghelie ar fi curtat de mai multe partide ce vor să-i susţină candidatura la locale. Cel puţin aşa susţine fostul edil.
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, trimis în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani, a declarat vineri că poartă discuţii cu patru - cinci partide, "care îl doresc", inclusiv pentru a-i susţine candidatura la alegerile locale, relatează Agerpres.

Fondator al PSDRO, partid rămas pe mâna lui Mircea Geoană după ce s-a trezit cu dosar penal, fostul edil a declarat că nu este preşedinte al niciunui partid, dar partide îl doresc, „fără criterii de integritate, fără nimic”.

„Nu sunt preşedinte la niciun partid. (...) Eu nu trebuie să-mi fac partid, am avantajul că în cele patru — cinci partide, care sunt partide nou născute, cât şi în unele partide care au parlamentari, am avut discuţii şi mă doresc fără criterii de integritate, fără nimic. Mă doresc şi candidat”, a afirmat Vanghelie, vineri seara, la România TV.

Întrebat dacă poartă discuţii cu Alina Gorghiu, Vanghelie a declarat că este un om de stânga. „Pe partea cu Blaga s-ar putea să reuşesc în zona aia...”, a adăugat el.

Vanghelie a mai vorbit şi despre excluderea sa din PSD, susţinând că a fost exclus din formaţiunea social-democrată pentru că fostul lider Victor Ponta „a vrut să elimine tot ce avea puncte de vedere în partid” şi a lansat o serie de critici şi la adresa politicii "interne" duse de Liviu Dragnea:

„Domnul Dragnea, fiind un om cu principii, a creat criterii de integritate, dar decât pentru subalterni. Create pentru cei care candidează”, a adăugat Vanghelie, care a dorit să sublinieze că sediul fundaţiei patronate de Victor Ponta este în sectorul 5.

Reamintim că Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, Vanghelie a perceput pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice atribuite firmelor prietenului său Marian Dumitru un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte, susţine DNA.

Mita încasată de primar atinge impresionanta sumă de 90 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne