Valeriu Nicolae: Bode şi familia lui au trăit cu 15 lei pe zi în 2020 / Bode, "rupt" de poliţişti după postarea lui Nicolae

Lucian Bode, PNL (Epoch Times România)
Ana Ion
03.02.2022

Mii de poliţişti au ieşit marţi în stradă pe teme privind salarizarea. Mai exact, poliţiştii şi angajaţii din penitenciare au reclamat inechităţi în ceea ce priveşte aplicarea legii salarizării, inechităţi în urma cărora ei sunt "arşi" la buzunar. În urma protestului poliţiştilor, fostul secretar de stat Valeriu Nicolae le transmite poliţiştilor, într-o notă vădit ironică (şi nu la adresa acestora), că ministrul lor de resort, Lucian Bode, a trăit împreună cu familia sa cu 15 lei pe zi...

"Băăăăăăă, nepricepuţilor care cereţi salarii! Băăăă!

Familia ministrului vostru şi domnului nostru Bode, cel cu doctorat la secret, om cu doi copii şi nevastă, cei care au o casă de 335 de metri pătraţi la Zalău (cât 6 apartamente cu două camere) şi un apartament de 56 de metri pătraţi în Cluj plus Merţan procopsit, a reuşit să trăiască în 2020 cu suma de 15 lei pe zi, băăăă, lacomilor! Adică cu energie solară, un covrig şi un pahar cu lapte de fiecare pe zi.

Voi de ce nu puteţi? Ia întrebaţi la Agenţia Naţională de Integritate să vedeţi cum se poate trăi ca un ministru cu 450 de lei pe lună şi din banii ăia să plăteşti şi datorii la bancă pe lângă întreţinere, mâncare, îmbrăcăminte, rechizite, maşină, taxe şi alte acareturi? Echipa câştigătoare, tati!

#anipebune

Dacă vreţi să calculaţi şi voi, eu am calculat de trei ori - aveţi dovezile în primul şi în al doilea comentariu. Dragoş Pătraru uite, că tot te vaiţi tu aiurea că trăieşte lumea greu. Ruşine!", scrie, pe Facebook, Valeriu Nicolae.

Cum a făcut Valeriu Nicolae calculele pentru a ajunge la concluzia că Bode a trăit cu 15 lei pe zi

Întrebat de un cetăţean cum a făcut calculele de a ajuns la concluzia că Bode şi familia sa au trăit cu 15 lei pe zi în anul 2020, Valeriu Nicolae a explicat că şi-a făcut calculele pe baza declaraţiilor de avere depuse de însuşi ministrul de Interne.

"Calculează diferenţele de avere între cei doi ani. 421.593 RON şi 30.086 EUR datorii la intrarea în 2020. La ieşire 263.714 RON şi 27.970 EUR plus 14.930 EUR în conturi şi 76.446 RON. I-a vândut domnului frate două maşini, una de 3500 EUR în 2019 şi una de 14.000 EUR anul următor. Câştigul total al familiei 237.452 cu tot cu indemnizaţia pentru copii. Creşterea netă a averii, 232.100. Asta înseamnă că pe an au trăit cu 5352 RON. Împărţit la 365 este 14.66 - rotunjit 15 lei pe zi. q.e.d", scrie Valeriu Nicolae.

Sindicat al poliţiştilor reacţionează

Postarea lui Valeriu Nicolae nu a scăpat neobservată de poliţişti. Sindicatul Poliţiştilor "Diamantul" a "prins" mingea ridicată la fileu şi a lansat ironii acide la adresa ministrului:

"Păi de aia, măh, nu pricepe Bode de ce vrem noi salarii şi pensii majorate!

El, cu bani puţini, uite câte a reuşit să strângă!

Noi nu ştim să economisim! Nu ştim să facem moni menegement! V-aţi prins?

Bode o fi trăit el cu un covrig pe zi, da' uite, şi-a făcut casă de se învârte cu Merţanu' în ea, a pus deoparte şi de un doctorat (alea plagiate sunt ceva mai scumpe ca alea pe bune) şi de tot ce mai e nevoie la o casă de politician de frunte!

Nu mai zicem cât l-o costa pe lună ca să asigure securitatea lucrării lui de doctorat, să nu cumva să o găsească Şercanca!

Însă politicianu' gospodar, chiar şi cu 1 leu pe zi, ajunge şi doctor şi milionar", scriu, pe Facebook, sindicaliştii de la "Diamantul".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor