Vaccinurile contagioase: Un avertisment

.
. (Andreas Rentz / Getty Images)

Timp de două decenii, oamenii de ştiinţă au dezvoltat în linişte vaccinuri contagioase care se răspândesc singure. Potrivit Brownstone Institute, Institutul National de Sănătate din SUA (National Institutes of Health /NIH) a finanţat aceste cercetări, în care fie ADN-ul unui agent patogen mortal este inclus într-un virus contagios, dar mai puţin dăunător, fie letalitatea virusului mortal este slăbită prin inginerie în laborator.

"Vaccinurile" rezultate se răspândesc de la o persoană la alta la fel ca un virus respirator contagios. Doar cinci procente din populaţiile regionale ar trebui să fie imunizate; celelalte nouăzeci şi cinci de procente ar "prinde" vaccinul pe măsură ce acesta se răspândeşte de la persoană la persoană prin transmitere comunitară.

Această tehnologie ocoleşte inconvenientul cetăţenilor recalcitranţi care ar putea refuza să îşi dea consimţământul pentru a fi vaccinaţi. Susţinătorii ei subliniază că o campanie de vaccinare în masă care, în mod normal, ar necesita luni de eforturi costisitoare pentru a imuniza pe toată lumea, ar putea fi scurtată la doar câteva săptămâni.

Citiți și Agenţia americană a medicamentelor autorizează vaccinurile COVID pentru copii de la 6 luni

Oamenii de ştiinţă au demonstrat deja conceptul în cazul populaţiilor de animale: în 2000, cercetătorii spanioli au injectat şaptezeci de iepuri cu un vaccin transmisibil şi i-au readus în sălbăticie, unde au transmis rapid vaccinul la alte sute de iepuri, oprind, se pare, o epidemie virală. Ţările europene testează în prezent tehnologia pe porci.

În urma pandemiei de COVID, un grup de aproximativ 12 instituţii de cercetare din Statele Unite, Europa şi Australia investighează potenţialele utilizări pe oameni ale vaccinurilor care se transmit singure. Agenţia federală pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării (DARPA), de exemplu, examinează această tehnologie pentru armata americană în vederea protejării împotriva febrei Lassa din Africa de Vest, o boală virală transmisă de şobolani la om. De remarcat că proiectul nu necesită consimţământul militarilor americani.

Citiţi şi Vaccinarea ca răspuns la COVID a fost planificată cu mult înainte, susţin autorii cărţii "Curajul de a face faţă COVID-19"

În 2019, guvernul britanic a început să exploreze această tehnologie pentru a face faţă gripei sezoniere. Un document de cercetare al Departamentului de Sănătate şi Asistenţă Socială din Marea Britanie a sugerat că studenţii universitari ar putea fi un grup ţintă evident:

"Ei nu lucrează, astfel încât [vaccinarea lor] nu va provoca prea multe perturbări economice şi majoritatea au a doua casă unde să meargă, răspândind astfel vaccinul".

Cercetătorii au admis că un vaccin contagios pentru un virus gripal atenuat ar putea provoca unele decese, dar au estimat că acestea ar fi mai puţine decât cele provocate de virusul gripal original. Aşa cum a descris raportul guvernului britanic:

"Vaccinurile care se răspândesc singure sunt mai puţin letale, dar nu sunt non-letale: ele pot ucide în continuare. Vor muri unele persoane care altfel ar fi trăit, deşi în general vor muri mai puţine persoane".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură