Agenţia americană a medicamentelor autorizează vaccinurile COVID pentru copii de la 6 luni

Vaccin Sputnik V
Vaccin Sputnik V (msmps.gov.md)

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA a autorizat, vineri, atât vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer-BioNTech, cât şi de la Moderna, pentru utilizarea pe copii cu vârstă de până la 6 luni, potrivit Axios.

Unii dintre cei mai tineri americani sunt acum cu un pas mai aproape de a fi eligibili pentru vaccinare. Copiii sub 5 ani erau ultimul grup fără acces la vaccinurile COVID.

"Decizia va contribui la consolidarea acestui progres, oferindu-le părinţilor o uşurare şi o linişte sufletească atât de necesare şi ajutând naţiunea noastră să continue să avanseze în siguranţă", a declarat vineri preşedintele Biden într-o declaraţie.

Vaccinurile Pfizer şi Moderna ar putea începe să fie administrate copiilor mai mici de 5 ani încă de săptămâna viitoare, dacă agenţia care se ocupă de efortul anti-pandemie - CDC - va aproba evoluţia în zilele următoare.

"Agenţia a stabilit că beneficiile cunoscute şi potenţiale ale vaccinurilor Moderna şi Pfizer-BioNTech COVID-19 depăşesc riscurile cunoscute şi potenţiale la populaţiile pediatrice autorizate pentru utilizarea fiecărui vaccin", a precizat FDA.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 4 ani, în timp ce vaccinul Moderna a fost autorizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 5 ani, a precizat FDA.

"Mulţi părinţi, îngrijitori şi medici au aşteptat un vaccin pentru copiii mai mici, iar această acţiune va ajuta la protejarea celor cu vârstă de până la 6 luni", a declarat comisarul FDA, Robert M. Califf, într-o declaraţie.

"Cei cărora li se încredinţează îngrijirea copiilor pot avea încredere în siguranţa şi eficacitatea acestor vaccinuri COVID-19 şi pot fi siguri că agenţia a fost minuţioasă în evaluarea datelor", a mai spus Califf.

Consilierii CDC în materie de vaccinuri urmează să voteze în zilele următoare dacă vor recomanda vaccinurile Moderna şi Pfizer pentru această grupă de vârstă.

Dacă grupul de consilieri va vota pentru recomandarea vaccinurilor, directorul CDC, Rochelle Walensky, va semna, probabil, autorizaţia.

Biden a declarat că, odată cu autorizaţia FDA, administraţia "va începe să expedieze milioane de doze de vaccin pentru copii în mii de locaţii pe care părinţii le cunosc şi în care au încredere - inclusiv cabinete de pediatrie, spitale pentru copii şi farmacii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură