Vaccinurile au condus la dezvoltarea autismului la maimuţele Macacus

Producătorii de vaccinuri continuă să nege cu fermitate o eventuală legătură dintre autism şi vaccinare. Cu toate acestea, cercetările recente efectuate asupra primatelor au probat contrariul. Utilizarea vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola), cu aditivi ce conţin mercur, au condiţionat apariţia unui comportament la maimuţe, similar celui observat în cazul autismului la copii.
. (Photos.com)
Epoch Times România
16.05.2012

Producătorii de vaccinuri continuă să nege cu fermitate o eventuală legătură între autism şi vaccinare. Cu toate acestea, cercetările recente efectuate asupra primatelor au probat contrariul. Utilizarea vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola), cu aditivi ce conţin mercur, au condiţionat apariţia unui comportament la maimuţe, similar celui observat în cazul autismului la copii.

În prezent, autismul face parte din cele mai des întâlnite boli la copii. La momentul actual, autismul cedează întâietatea doar astmului bronşic, diabetului zaharat şi epilepsiei. În plus, autismul nu este o maladie de ordin psihologic, ci o tulburare neurologică, adică apare în cazul afectării sistemului nervos.

Anterior, oamenii de ştiinţă au lansat presupuneri referitoare la o eventuală legătură între vaccinurile cu conţinut de mercur şi autism. Există multe studii oficiale în acest sens, ale căror rezultate indică în mod clar existenţa unei astfel de interdependenţe. Spre exemplu, cercetările colaboratorilor Universităţii McGill din Montreal, au constatat că într-o perioadă de doi ani de vaccinare cu ROR, numărul cazurilor de autism a atins cifra de 27,3 copii din 100.000, în comparaţie cu 1,45 cazuri din 100.000 copii nevaccinaţi. Cu alte cuvinte, copiii care au fost vaccinaţi cu ROR, au prezentat un risc cu 45% mai mare de a dezvolta autism. Vaccinarea cu ROR era deosebit de răspândită în anii '90 şi a coincis cu apogeul răspândirii autismului. Această interdependenţă a fost oficial asociată cu îmbunătăţirea metodelor de diagnosticare a afecţiunii în cauză.

Potrivit relatărilor VacTruth, un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Pittsburgh a stabilit că maimuţele vaccinate cu vaccinul ROR au dezvoltat schimbări biologice (afecţiuni ale tractului gastro-intestinal), precum şi modificări de comportament, similare celor observate la copiii cu autism. O mare parte din puii de maimuţă, care au primit doze standard de vaccinuri pentru copii, au manifestat simptome de autism.

Rezultatele au fost prezentate în cadrul Reuniunii internaţionale pe problemele autismului. În prezent, o echipă formată din oameni de ştiinţă de la Universitatea din Pittsburgh, insistă asupra desfăşurării unui şir de studii pe scară largă în acest sens, care nu s-au efectuat până în prezent.

Cu toate acestea, instituţiile oficiale pentru ocrotirea sănătăţii din diferite ţări continuă să insiste asupra inofensivităţii vaccinului ce conţine timesoral (componentul ce include mercur). Totuşi, dacă vaccinurile sunt inofensive pentru copii, atunci de ce provoacă simptome de autism la primate?

De fapt, proprietăţile toxice ale mercurului au fost cunoscute de oameni cu mulţi ani în urmă. Cinabrul, clorura de mercur şi calomelul au fost utilizate pe scară largă în Evul Mediu, inclusiv în calitate de toxine puternice. Compuşii mercurului erau folosiţi la producerea oglinzilor şi fetrului pentru pălării. De aici provine şi termenul "boala pălărierului bătrân", ce presupune o otrăvire cronică cu mercur.

O intoxicaţie cronică cu mercur (mercurialism), poate apărea chiar şi în cazul unei depăşiri minore a dozei. Simptomele caracteristice unei intoxicaţii cronice sunt de ordin neuropsihiatric, cum ar fi: oboseala, somnolenţa, durerile de cap, ameţeala, apatia, instabilitatea emoţională, neîncrederea în sine, timiditatea, pierderea memoriei şi auto-controlului, depresia, iritabilitatea. Aceste simptome sunt foarte similare tulburărilor observate în cazul autismului, ce include triada caracteristică (lipsa de interacţiune socială, afectarea capacităţii comunicative şi limitarea intereselor cu comportament repetitiv).

În plus, în cazul intoxicării cu mercur se manifestă adesea tremurul vârfurilor degetelor la emoţii, scăderea simţului olfactiv şi a altor tipuri de sensibilitate. Aceste simptome sunt cauzate de efectele toxice ale mercurului asupra sistemului nervos şi altor sisteme ale organismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor