Update: Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Cancescu, ridicat de DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

UPDATE: Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu afost ridicat luni de mascaţi şi dus la DNA Braşov, pentru audieri într-un dosar vizând atribuiri frauduloase de contracte de deszăpezire sau de construcţii unor firme de casă ale Consiliului Judeţean. Una din din firmele vizate de anchetă aparţine deputatului PC Ion Diniţă.

Pe modelul patentat de Nicuşor Constantinescu, Radu Mazăre şi alţii aidoma lor, Căncescu, posesor al unei averi fabuloase, a insinuat că acţiunea procurorilor are substrat politic.

„Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curţii de Conturi de acum doi ani”, a afirmat Căncescu.

Căncescu conduce de 14 ani Consiliul Judeţean Braşov şi ocupă primul loc în topul celor mai bogaţi preşedinţi de consilii judeţene. În ciuda averii impresionante pe care o deţine, Aristotel Căncescu, supra-numit "marele blond de la poalele Tâmpei", este acuzat de ANAF că ar datora statului nu mai puţin de 1,5 milioane de euro, scrie B1 TV.

***
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins, luni dimineaţa, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, la domiciliul preşedintelui CJ, Aristotel Cancescu, precum şi la mai multe firme care ar fi câştigat o serie de contracte din banii statului.

Potrivit Hotnews, percheziţiile au loc într-un dosar în care sunt vizaţi mai mulţi funcţionari, pentru fapte de corupţie. Procurorii suspectează că două firme ar fi fost favorizare la licitaţii şi li s-a acordat ilegal pentru mai multe lucrări autorizate de Consiliul Judeţean Braşov. Prejudiciul în dosar ar depăşi 10 milioane de euro, ar fi precizat surse judiciare citate de Agerpres.

În acelaşi dosar sunt efectuate percheziţii şi la domiciliul vicepreşedintelui CJ Braşov, Mihai Pascu, şi la mai multe firme care ar fi câştigat o serie de contracte din banii statului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedintele, funcţionari ai CJ şi mai mulţi oameni de afaceri vor fi duşi la audieri la sediul Direcţiei Anticorupţie Braşov.

Aristotel Cancescu, preşedintele CJ Braşov este acuzat că ar controla activitatea de atribuire a contractelor de achiziţii publice unor firme de casă', de la care primea în schimb bani, sau că ar plătii lucrări neexecutate ori supraevaluate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne